YATIRIM VE TANITIM ARTACAK

YATIRIM VE TANITIM ARTACAK

Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal’ın sorusu üzerine Bakan Avcı: “Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Şenlikleri mahallilikten kurtarılıp milli bir ölçeğe taşınacak. Bilecik Valiliğimiz ile bir çalışma yürütüyoruz”

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından “YEREL BASIN BULUŞMALARI” kapsamında Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Afyon bölgesindeki gazete yöneticileri ile toplantı düzenlendi. Eskişehir Anemon otelde düzenlenen programa Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'da katıldı. Bilecik’ten Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seviye Beyli, Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal, Osmaneli Haber Gazetesi Sahibi Mehmet Erdal ve Yeni Bozüyük Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İsmet Cep'te davetli olarak yer aldı. 

Bakan Nabi Avcı’nın gazetecilerin sorularını cevapladığı programda Bakan Avcı soru önceliğini Bileciklilere verdi. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal kendisi de Bilecikli olan Bakan Avcı’ya soru yöneltmekten ve öncelik tanımasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erdal: “Ertuğrul Gazi’yi anma ve Söğüt Şenlikleri 700 yılın üzerinde kutlanmaya devam ediyor. Ancak son yıllarda kutlamalar siyasi propagandaların gölgesinde kalıyor.

Ertuğrul Gazi’yi anma ve Söğüt Şenlikleri için yeni bir format düşünüyor musunuz? Tanıtımı ve organizasyon noktasında yeni projeler var mı?” diye sordu. Erdal sorunun devamında “TRT’de yayınlanan ve büyük bir kitlenin ilgiyle izlediği Diriliş Ertuğrul dizisi ile Söğüt’e ve Ertuğrul Gazi Türbesine ziyaretçi sayısında belirgin bir artış oldu” diyerek sözlerini tamamladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı “Güzel bir soru” diyerek başladığı cümlesinde önce geçtiğimiz günlerde açılışları yapılan Bilecik ve Bozüyük’teki müzelerden bahsetti. Ardından Ertuğrul Gazi’yi anma ve Söğüt Şenliklerindeki siyasi atmosferin şenliklere olan etkisini dile getiren Bakan Avcı, Bilecik Valisi Süleyman Elban ile beraber kutlamalara yönelik köklü değişiklik planlarının olduğunu söyledi.

Bakan Avcı: “Söğüt Şenliklerini siyasi bir rekabet alanı gibi görmemek lazım. Şenlikler asgari ve azami müştereklerin sergilenmesine en uygun bir zemin olarak değerlendirilmelidir. Zaman zaman istenmeyen tablolar oluşabiliyor. Asıl problem orasının hem zihniyet hem de mekan olarak mahallilikten kurtarılıp milli bir ölçeğe taşınmasıdır. Bugüne kadar hem çevre düzenlemesi hem de program yapısı olarak Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt şenlikleri sanki mahalli bir festival havasında gerçekleştirildi. Artık öyle değil. Burası cihan imparatorluğunun kurulduğu bir yer. Dolayısıyla hem mekanını düzenlemek hem de programı ona göre tertip etmek üzere Bilecik Valiliğimiz ile bir çalışma yürütüyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda orası bu manaya uygun bir mekan düzenlemesi içinde oradaki etkinliklerin zenginliği içerisinde bütün milletin katılımıyla bir şenlik havasında yapmamız gerekiyor” dedi.

Bakan Avcı Ertuğrul Gazi’yi anma ve Söğüt Şenliklerinin yerel kutlama havasından çıkartıp, Uluslararası düzeyde kutlanabilen, uluslararası tanıtımı yapılan bir konsepte olması için çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.

TRT’de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi sayesinde Söğüt’e, Ertuğrul Gazi türbesine ziyaretin arttığını, tanıtım noktasında faydasının bulunduğunu, yatırım ve proje alanında Bakanlık olarak gereğinin yapılacağından bahsederken “tanıtım noktasında sizlerin, meslektaşlarınızın çalışmaları da çok önemli” dedi.

yatirim-ve-tanitim-yapilacak2.jpg

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 1841 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.