Yeni yılın ilk meclisi gergin başladı!

Yeni yılın ilk meclisi gergin başladı!

2021 yılının ilk belediye meclisi oldukça gergin geçti. Belediye Başkanı Semih Şahin ile AK Partili Çetin Kaya arasında sert tartışmalar yaşandı.

başkanlığında gerçekleştirilen ilk birleşimde 9 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği birleşimde Belediye Başkanı Semih Şahin ile AK Partili Çetin Kaya arasında tartışmalar yaşandı.

KATIK ATIK ÜCRETLERİ TANSİYONU YÜKSELTTİ

AK Partili Çetin Kaya, faaliyeti duran ve durma noktasına gelen esnafların su ücretlerine indirim yapılmasını içeren gündem maddesi üzerine söz alırken, katı atık ücretleri üzerinden Belediye Başkanı Semih Şahin’i eleştirdi. Belediye Başkanı Semih Şahin’in ‘Suya zam yapmadık’ ifadesinin doğru olmadığını söyleyen Çetin Kaya, katı atık ücretleri üzerinden vatandaşlara yüksek faturalar yansıtıldığını savundu. Çetin Kaya, “Geldiğinizden bu yana katı atığa yaptığınız zam yüzde 387’yi buldu. Bize komisyonda yüzde 18-19 civarında zam yapılacağı söylendi yapılan zam yüzde 56. KDV ile birlikte faturalara 15 lira zam yaptınız” ifadelerini kullandı.

cetin-kaya.jpg

BAŞKAN ŞAHİN, TOPU BELEDİYELER BİRLİĞİNE ATTI

Belediye Başkanı Semih Şahin ise katı atık ücretlerine yapılan zamla ilgili Bilecik Belediyeler Birliği’ni sorumlu gösterirken, “Katı atık fiyatını birlik tespit ediyor. Birlik kaç artırıyorsa bizde onu artırıyoruz” dedi. Ayrıca, yasal zorunlulukların olduğunu dile getiren Semih Şahin, şöyle konuştu:

“Katı atıkta; yaptığın yatırım bölü hane sayısı kadar o faturaya yansıtmak zorundasın. Söyleyin mecliste çoğunluğunuz var yasayı değiştirsinler, bizde ona göre yapalım. Bu yasal zorunluluktur. Bu fiyatı saptayan birlik, birlik başkanı da sizin partiden. Söyleyin onlara bize uyguna yapsınlar. Katı atıkta insiyatif bizde değil, birlik bu imtiyazı almış durumda. Katı atık fiyatını birlik tespit ediyor. Birlik kaç artırıyorsa bizde onu artırıyoruz” şeklinde konuştu.

semih-sahin.jpg

ÇEŞMENİN MALİYETİ NE KADAR?

Belediye Başkanı Semih Şahin ile Çetin Kaya’yı karşı karşıya getiren bir başka konu ise Atatürk Parkı’nın yapım maliyeti tartışmaları oldu. Çetin Kaya, parkın yapım maliyetiyle ilgili Semih Şahin’in yaşadığı çelişkileri dile getirerek, parkın önüne yapılan çeşmenin maliyetini gündeme taşıdı. Parkın ihalesinde çeşme, heykeller ve çevre düzenlemelerinin olmadığını kaydeden Kaya, “Bunlar ekstra maliyet. Çeşmenin maliyeti kaç para peki? 500 bin TL dediniz, ben mermerciyim o kadar maliyet yok orada” diye konuştu.

BAŞKAN, PARKIN MALİYETİNİ YİNE DEĞİŞTİRDİ!

Geçtiğimiz Aralık ayı toplantısında parkın maliyetini 4 milyon 700 bin TL olarak açıklayan Semih Şahin daha sonra parkta yaptığı açıklamada ise maliyetin 3 milyon 654 bin TL olduğunu söylemişti. Ocak ayı meclis toplantısında parkın maliyetini bir kez daha değiştiren Semih Şahin, “Bu park 4 milyona yapılmıştır. Heykeller sponsor marifetiyle yapıldı. Çeşmenin de yarısı sponsor” şeklinde konuştu.

Öte yandan, CHP’li Ali Olcay’ın da gündemde yer alan bir imar konusu ile borçlanma yetkisi oylamalarında Başkan Şahin’e destek vermediği görüldü.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ BELİRLENDİ

Ayrıca, 2021 yılında görev yapacak denetim komisyonu üyeleri belirlendi. Buna göre, 5 kişiden oluşan komisyona CHP’den Nurten Bilecikligil ve Soner Olgun, AK Parti’den Çetin Kaya, MHP’den Hamdi Salt ve İYİ Parti’den Birsen Okatan seçildi.

bilecik-belediye-meclisi.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 5168 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum