YİNE SEÇİM YAPILMADI

YİNE SEÇİM YAPILMADI

İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı toplantılarında yapılacak olan encümen ve komisyon üye seçimleri ikinci birleşimde de yapılmadı. AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ile MHP İl Başkanı Mehmet Karuk’ta seçimlerle ilgili meclis üyelerine yakın markajını sürdürürken, bağımsız meclis başkanının AK Parti ve MHP arasında yaşanan yoğun trafikten ötürü seçim maddelerini ötelediği iddia edildi.  

TEK GÜNDEM GÖRŞÜLDÜ

3 Nisan Salı günü gerçekleşen Nisan ayı toplantılarının ikinci birleşiminde dikkat çeken bir oylama yaşandı. Yenipazar Belediyesi’nin ilçedeki bir arsanın kendilerine ilişkin tahsisini içeren gündem maddesi görüşüldü. Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant tarafından konuyla ilgili meclise bilgi verildi. Daha sonra meclis başkanı ise konunun acil olup olmadığını sorarak, “Meclis çalışma süresi içerisinde karara bağlamamız gerekiyor mu? Yoksa Mayıs ayı toplantılarına kalabilir mi?” diye sordu. Nalbant bunun üzerine acil olmadığını söyledi. 

MHP’DE GÖRÜŞ AYRILIĞI

Yenipazar İl Genel Meclis Üyesi Osman Varolu’da bahse konu yer ile ilgili Yenipazar Belediyesi’nin yapmayı düşündüğü çalışmaların olduğunu ve meclis çalışma süresi içerisinde karara bağlanmasını istedi. AK Partili Serkan Yıldırım’da Nisan ayı meclis toplantılarında gündemin yoğun olduğunu ve bir sonraki aya bırakılmasının daha iyi olacağını ifade etti. MHP’li İsmail Zeki Uyanık’ta Yıldırım ile aynı görüşte olduğunu ifade eden cümleler kurdu. 

Meclis başkanı, maddeyle ilgili yapılan tartışmaların ardından, maddenin meclis çalışma süresi içerisinde imar komisyonuna havale edilmesini oylamaya sundu. AK Parti grubu ve MHP’li İsmail Zeki Uyanık red yönünde oy kullandı. Böylelikle 11’e karşı 9 oyla komisyona havale edilen konunun bir sonraki ay görüşülmesi kabul edildi.   

BAŞKANLAR MECLİSTE

Öte yandan, İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı ikinci birleşimini AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ile MHP İl Başkanı Mehmet Karuk’ta takip etti. 

Birleşim süresince ve sonrasında MHP’li meclis üyelerinin morallerinin bozuk olduğu görüldü.

yine-secim-yapilmadi2.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2032 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum