YURT YOLU TOZ DUMAN!

YURT YOLU TOZ DUMAN!

İlimizde öğrencilerin barınma sorununu büyük ölçüde ortadan kaldıran ve yapıldığı günden bu yana bir çok öğrencinin tercih ettiği Ertuğrulgazi Erkek Öğrenci Yurdu önünde bulunan yol, hem öğrencilerin, hem de mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaşıyor.

Hürriyet Mahallesi, Edebali Konutları altında bulunan ve yurdun önünden geçen yol ile öğrencilerin çarşıya gitmek için kullandığı alternatif toprak yolda oluşan toz, vatandaşları rahatsız ediyor.

1-193.jpg

"YURT YOLUNU TOZDAN KURTARIN"

Konuyla ilgili şikayetlerini gazetemize anlatan vatandaşlar, yolda oluşan tozdan dolayı büyük rahatsızlık duyduklarını ifade ederek: "Mahallemize devletimiz tarafından güzel bir yurt yapıldı. Böylesine devasa bir yatırımın mahallemize gelmesiyle hizmetin de aynı şekilde geleceğini ümit ediyorduk. Fakat aradan kaç ay geçmesine rağmen yurdun hemen önünde bulunan yol ile öğrencilerin sıklıkla çarşıya, kapalı pazara gidip gelmek için kullandıkları yol toz toprak içinde. Araçlar da bu yolu sıklıkla kullanıyor. Hemen evimizin önünden geçen bu araçların tozlarını da bizler yutmak zorunda kalıyoruz. Buradan büyüklerimize sesleniyorum. Yurt yolunu tozdan kurtarın" dediler. 

"BAŞKANIMIZ "ASFALT OLMAYAN YOL KALMAYACAK" DEMİŞTİ"

Yurtta kalan bazı öğrenciler ise, devlet tarafından çok modern ve güzel bir yurtta kaldıklarını, fakat yurt yolunun ise toz topraktan ibaret olduğunu ifade ederek: "Havalar sıcak ve ılıman gittiği zaman bu yolun tozunu bizlerde yutuyoruz. Yağışlı gittiği zaman ise bu yolun çamurunu biz çekiyoruz. Başkanımız Selim Yağcı'nın tesadüfen bir haberini okudum geçtiğimiz günlerde. Başkanımız demiş ki o zaman "Bilecik'te asfalt olmayan yol kalmayacak" İşte başkanım burası kaldı. Yurdun hemen önünde bulunan yol ile yurdu Kapalı Pazar ile bağlayan yol kaldı. Buralarla da ilgilenilirse çok memnun kalacağız" dediler.

2-182.jpg

"BU YOLLAR YURDA YAKIŞMIYOR"

Bu yıl yurda öğrencilerini kayıt ettirmek için gelen bazı velilerde yurdun çevresindeki yollardan rahatsız olduklarını belirterek: "Çocuğumu yurda kayıt ettirmek için yurda geldim. Yurdun içini bahçesini gezdim ve memnun kaldım. Fakat yurda bağlantı yollarını görünce bu yolların yurda yakışmadığını gördüm. İnşallah yerel yönetimin bu konuyla ilgileneceğini ümit ediyorum" dediler. 

"MİNİBÜSLER YURT ÖNÜNE GELMİYOR"

Öğrenciler ayrıca minibüslerin yurt önüne kadar gelmediğinden de yakınarak: "Buraya trilyonluk yatırım yapıldı ve yüzlerce öğrenci kalıyor. H3'e binip yurdumuza geliyoruz fakat bizi Edebali Konutları altında bırakıyor. O mesafeden yurdumuza kadar yürümek zorunda kalıyoruz. Hele elimizde bir de bavulumuz falan varsa çok zor oluyor. Malumunuz yurdumuz bir de kırsal bir noktada. Sokak köpekleri de buralarda tehlike arz ediyor. Bu konuda da yetkililerin ilgilenmesini istiyoruz" dediler. 

YOL KENARINDAKİ TAŞLAR

Diğer yandan yurt önünde bulunan yolun kenarlarında bulunan taşların ise akibetinin ne olacağı merak ediliyor. Mahalle sakinleri yol kenarında bulunan taşların ne amaçla oralara konulduğunu bilmediklerini fakat taşlardan oluşan çirkin manzaradan rahatsız olduklarını dile getirdiler.

3-112.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2820 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum