YÜZ BİNLER AYNI SOFRADA BULUŞTU

YÜZ BİNLER AYNI SOFRADA BULUŞTU

Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik; Birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü ayı Ramazan’ı en güzel ve en verimli şekilde değerlendirerek, kurulan iftar ve sahur sofralarında yüz bini aşkın insanımız aynı sofrada buluştu.

Uzun yıllardır Ramazan ayına özel geleneksel halde birçok etkinliğin düzenlendiği Bilecik’te, mahalle sakinleri iftar sofrasında buluşurken, aynı zamanda Ramazan mukabele programlarında Kuranı Kerim okudular. Çocuklar ‘’Çocukça Ramazan’’ konseptinde Ramazan ayını en güzel ve eğlenceli şekilde geçirirken, her iftar ve sahurda binlerce Bilecikli Kültür Sitesinde aynı sofrada buluştu.

yuz-binler-ayni-sofrada-bulustu4.jpg

Bilecik Belediyesi eliyle gerçekleştirilen Ramazan Ayı Etkinlikleri ile hem güzel geleneklerin yaşatılmasına imkan verdi hem de şehir insanının Ramazan ayını en güzel şekilde geçirmesini sağladı.

Her yönüyle rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı Bilecik'te birbirinde anlamlı gelenek ile yaşatıldı, birlik ve beraberlik kardeşliğin, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşmanın en üst noktalara çıktığı Ramazan ayı Bilecik Belediyesi tarafından yıllardır gerçekleştirilen güzel gelenekler ile sürdürüldü.

Bütün mahalleler başta olmak üzere mücavir alandaki köy, ilçe ve beldelerde iftar sofralarını kuran Bilecik Belediyesi, her gün binlerce kişinin aynı ekmeği paylaşmasını sağladı.

Ecdadımız 2. Abdulhamit Han'ın uygulamış olduğu güzel geleneklerden olan Cami ve mescitlerin temizliğini her yıl Ramazan ayı öncesinde gerçekleştiren Bilecik Belediyesi, gerek mezarlıklarda gerek diğer alanlardaki bütün çalışmalarını yerine getirerek, Ramazan ayına girdi. Yine aynı şekilde her Ramazan ayı öncesinde güzel bir gelenek olan Davul çalma geleneği de Bilecik Belediyesi eliyle sürdürülerek, yaşatıldı.

Önceki yıllarda olduğu gibi Kültür Sitesi'nde vatandaşları iftar ve sahur vaktinde buluşturan Bilecik Belediyesi, bu yıl da güzel geleneği sürdürdü. Bu kapsamda her akşam 700 ile 800 vatandaş sahur ve iftar ikramında faydalandığı gelenek her yıl artırılarak devam ettirildi. 

yuz-binler-ayni-sofrada-bulustu2.jpg

Ramazan ayında yine güzel bir geleneğe daha imza atan Bilecik Belediyesi yıllardır camilerde Meşhur Osmanlı Şerbeti ikramı geleneğini sürdürmeye devam ediyor. Bu Ramazan'da farkılı bir geleneği daha vatandaşların hizmetine sundu. İlimizde meşhur olan ve patenti belediyede olan Osmanlı Şerbetini vatandaşlara bu yıl da ikram etti. 

Şu ana kadar sosyal belediyecilik alanında güzel çalışmaları insanlar ile buluşturan Bilecik Belediyesi her Ramazan olduğu gibi bu yıl da sosyal belediyeciliğin güzel örneklerini sergiledi.

İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın düşüncesinin çıkış toprakları olan Bilecik'te; Bilecik Belediyesi tarafından şehir insanının birçok konudaki ihtiyacı giderildi. Alan el veren eli görmeyecek kaidesiyle şu ana kadar birçok güzel hizmeti yerine getiren Bilecik Belediyesi, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketleri yerine alışveriş kartlarını vererek, insanların istediği yerden istediği alışverişi yapmalarını sağladı.

Bilecik Belediyesi tarafından bütün mahallelerde gerçekleştirilen ve mahalle sakinleri arasındaki sevgi ve kardeşlik duygularını pekiştiren Ramazan İftarları, aynı zamanda çocukların da yüzlerini güldürdü.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ''Bilecik'te Çocukça Ramazan'' konsepti ile çocuklar, Ramazan ayını en güzel şekilde geçirdi.

yuz-binler-ayni-sofrada-bulustu3.jpg

Düzenlenen iftar programlarında birbirinden güzel oyun gruplarınde eğlenen çocuklar, aynı zamanda Hacivat ve Karagöz gösterilerini izleme fırsatı buldu.

Hacivat ve Karagöz Perde Gösterileri, Nasrettin Hoca ile İbiş ve Memiş Perde gösterileri ile de keyifli anlar yaşayan çocuklara, birçok ikramlar yapıldı. Şişme oyun grupları, Balon Bahçesi, Maskot ve oyun kahramanlarının gösterileri ile de Ramazan eğlencelerinin tadını çıkaran çocuklar,  hem eğlendiler hem de öğrendiler.

 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2859 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.