Zincir marketler Osmaneli karpuzunu tercih ediyor

Zincir marketler Osmaneli karpuzunu tercih ediyor

Osmaneli karpuzunun pazara çıkması ile birlikte büyük zincir marketler alımlarını hızlandırdı.

Osmaneli karpuzunun pazara çıkması ile birlikte büyük zincir marketler alımlarını hızlandırdı. Osmaneli Belediyesi Toptancı Hali’nden satın alınan karpuzlar şu anki fiyatlarıyla üreticiyi memnun etmekte.

osmaneli-karpuzu1.jpg

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Toptancı Hali’ne gerçekleştirdiği ziyarette, çiftçilerin ihtiyacı olan pazarlama, güvenilir alıcı ve iyi fiyat  beklentilerini gerçekleştirmek için desteklerini sürdürdüklerini bildirdi. Osmaneli karpuzunun rekabet koşullarına göre gayet güzel fiyatlardan satıldığını kaydeden Münür Şahin, zincir marketlerin alımlarını hızlandırdığını ifade etti.

Başkan Şahin, Osmaneli tarımına ve çiftçisine yönelik çalışmalarla ilgili açıklamasında, şunları kaydetti:

“Türkiye'nin ulusal marketlerine ve ihracata mal temin eden satın alma şirketleriyle işbirliği yaparak karpuz dışında, ayva, şeftali, domates, biber, ıspanak vb. ürünlerimizin de değer kazanmasını ve iyi fiyatlarla satılmasını temin etmeye çalışıyoruz.

Osmaneli en çok köy nüfusunun yaşadığı, tarımla uğraşan en büyük tarım nüfusuna sahip ilçe. Osmaneli Belediyesi olarak bugüne kadar tarıma ve çiftçimize destek için yatırımlar yaptık. Bakanlık onaylı toptancı hal kompleksi, yöresel ürün üretme merkezi ve paketleme tesisi, modern mezbaha, yöresel ürünlerimiz için İçmeler tesislerimizde pazarlama, örnek lavanta ve kekik bahçelerimizi kurduk.

osmaneli-karpuzu2.jpg

Modern fidecilik sera projesi, 5 bin tonluk soğuk hava deposu, et işleme tesisi, 270 bin m2’lik örnek tarım projemiz devam ediyor.

Osmaneli Belediyesi olarak örnek projelerimizle tarıma ve çiftçimize destek olmayı, pazarlama olanaklarını arttırmayı ve ürünleri büyük tedarikçilerle ve büyük marketlerle buluşturarak en iyi fiyatla ürünleri satmayı hedefliyoruz. Bunun için başta BŞEÜ ve İl-İlçe Tarım Müdürlüğümüz, Ticaret Müdürlüğümüz olmak üzere üniversiteler ve kurumlarla işbirliğini sürdürüyoruz." dedi.

osmaneli-karpuzu3.jpg

Kaynak:Kemal AYDEMİR

Bu haber toplam 2077 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.