10 bin dekar arazi sulanacak

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Pazaryeri Dereköy Barajı’nın tamamlanarak su tutulduğunu açıkladı.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Pazaryeri Dereköy Barajı’nın tamamlanarak su tutulduğunu açıkladı. Gövde dolgusu tamamlanan ve su tutulmaya başlanan baraj sayesinde 10 bin 700 dekara arazinin sulanacağını ifade eden Genel Müdür Balta, sulama inşaatı çalışmalarının da hızla devam ettiğini ifade etti.

derekoy-barajinda-su-tutuldu-1.jpg

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Projenin tamamlanmasıyla 10 Bin 700 dekarlık tarım arazisinde modern borulu sistem ile sulama yapılacak olup, bölgede yapılacak sulu tarım ile 2023 birim fiyatları ile dekar başına 7.000 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 75 Milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. ‘dedi.

derekoy-barajinda-su-tutuldu-2.jpg

Bilecik Pazaryeri Dereköy Barajı Sulaması işi kapsamında toplam boru hattı uzunluğu 44.000 metre olan HDPE ve 9.000 metre çelik borular ile yapılan iletim hattının, bugüne kadar 10.000 metre HDPE boruluk kısmı döşendiği öğrenildi. Proje kapsamında 330 adet sanat yapısı imalatının tamamlanacağı, iletim hattında kalan boruların döşenip işin 2024 yılı içerisinde bitirilmesinin planlandığı bildirildi.

derekoy-barajinda-su-tutuldu-3.jpgderekoy-barajinda-su-tutuldu-4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.