12 yıl önceki cinayet aydınlatıldı

12 yıl önceki cinayet aydınlatıldı

12 yıl önce kaybolan şahsın bulunması için başlatılan çalışmalar kapsamında cinayet işlendiği ortaya çıktı.

12 yıl önce kaybolan şahsın bulunması için başlatılan çalışmalar kapsamında cinayet işlendiği ortaya çıktı. Uzun süren incelemeler neticesinde şüpheliler tespit edildi ve 6 şüpheliden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KİMLİĞİ BELİRSİZ CESETLER TARANDI

Alınan bilgilere göre, 2 Aralık 2021 günü Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvuran A.T. isimli şahıs E.T. isimli kızının 2010 yılından bu yana kayıp olduğunu bildirdi. Bunun üzerine Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğince yapılan çalışmalarda kayıp şahıs E.T.'nin yaşadığına dair herhangi bir iz ve emareye rastlanılamadı. Bahse konu kayıp şahsın ölmüş-öldürülmüş olabileceği değerlendirilerek ASKAP (Kimliği Belirsiz Cesetler) projesi üzerinden kayıp şahsın kaybolduğu tarih aralığı göz önünde bulundurularak en son gitmiş olduğu Aydın ili ve çevre iller olan İzmir, Muğla, Denizli ve Manisa illerinde kimliği belirsiz cesetler üzerinde araştırmalar yapıldı.

İZMİR’DE TESPİT EDİLDİ

Yapılan araştırmalarda, 21.12.2010 günü İzmir ili Ödemiş ilçesi Bademli Beldesi Jandarma bölgesinde boş bir arazide bulunan kimliği belirsiz cesedin kayıp şahıs E.T olabileceği değerlendirilerek Bozüyük Cumhuriyet Başsavcılığı ile irtibata geçildi. Kimliği belirsiz ceset ile mukayese yapılması için aile bireylerinden alınan numuneler Bozüyük Cumhuriyet Başsavcılığınca İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Kimliği belirsiz cesedin kayıp olarak aranan E.T. isimli şahsa ait olduğu tespit edildi.

63 BİN TELEFON GÖRÜŞMESİ İNCELENDİ

Kapsamlı çalışmaların devamında şüpheli olabileceği değerlendirilen 13 şahsa ait 73 adet gsm hattı ve 63 bin görüşme temin edilerek incelendi. Yapılan incelemeler neticesinde T.S., F.S., M.G. ve F.Ş. isimli 4 şahsın olayın şüphelisi olduğu tespit edildi. Daha sonra soruşturma dosyası İzmir Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığına devredildi.

ORTAK OPERASYONLA YAKALANDILAR

Asayiş Daire Başkanlığının koordinesinde Bilecik Cinayet Büro Amirliği ve İzmir Cinayet Büro Amirliği görevlilerince elde edilen deliller ışığında yapılan teknik ve fiziki çalışmalar, alınan ifadeler neticesinde, T S., FS, M.G., FS., S.S ve M.Ö. isimli şahısların olayın şüphelileri olduğu belirlendi. Bilecik Cinayet Büro Amirliği ve İzmir Cinayet Büro Amirliği görevlileri tarafından ortaklaşa yapılan operasyonda F.S., B.S., F.S., M.Ö. ve M.G. isimli şüpheliler Aydın ilinde yakalanarak İzmir Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildiler. M.Ö. isimli şüpheli emniyetteki işlemleri bitiminde savcılıkça serbest bırakılırken, B.S. ve F.Ş. isimli şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.  F.S. ve M.G. isimli şüpheliler ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 5799 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.