“15 Temmuz bir dönüm noktası”

“15 Temmuz bir dönüm noktası”

15 Temmuz hain darbe girişiminin 6’ncı yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Vali Kızılkaya, “15 Temmuz bir dönüm noktasıdır.”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde geniş kapsamlı bir program düzenlendi. Programın gündüz bölümünde Bilecik Şehitliği ziyareti edildi, Orhangazi Camii’nde Mevlid-i Şerif okunarak ikramlarda bulunuldu.

ŞEHİTLER ANITI’NA KARANFİL BIRAKILDI

Etkinliklerin akşam bölümünde ise ilk olarak 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na karanfil bırakıldı. Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Buradaki törene; Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Milletvekili Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, vali yardımcıları, daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Daha sonra buradan yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’na geçildi.

15-temmuz-bilecik1.jpg

TÜRK BAYRAKLARI GECEYİ AYDINLATTI

15 Temmuz etkinlikleri, hain darbe girişiminin ardından demokrasi tarihimize geçen ‘Demokrasi Nöbeti’ni başlatmak üzere Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Türk bayraklarıyla görsel bir şölen oluşturulurken şanlı Türk bayrakları geceyi adeta aydınlattı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millete seslenişi sinevizyona yansıtılarak, canlı olarak izlendi. Ardından gazeteci Erem Şentürk’ün haber notları söyleşisi gerçekleşti. 

15-temmuz-bilecik2.jpg

Vali Kemal Kızılkaya, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişiminin bir dönüm noktası olduğuna vurgu yaparak, “Bu memleket, bu vatan çok badireler atlatmış, çok sıkıntılar görmüş bu zamana kadar.” Vurgusunu yaptığı konuşmasında şunları aktardı: “İşgaller, işgal girişimleri birçok fenalıklar görmüş ve bütün bu badireleri atlatarak bu güne kadar hep elhamdülillah gelmişiz. Bundan sonra da kıyamete kadar bu bayrak dalgalandığı müddetçe biz bu vatanı bizden sonraki gelecek olan nesillerimize bu mirası aktararak devam edeceğiz.”

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ise 15 Temmuz’un bir kahramanlık destanı olduğunu anımsatarak, “15 Temmuz da ben şunu görüyorum: ülkemiz Kurtuluş Savaşı’ndan sonra milli birlik ve beraberlik noktasında kendisine olan özgüven noktasında çok ciddi mesafe katletti.”

15-temmuz-bilecik3.jpg

Protokol konuşmalarının ardından Küre Mehteran Bölüğü tarafında konser verildi.

Saat 00.13’ü gösterdiğinde tüm camilerden okunan selalarla beraber Kayıboyu Müezzin Kayyımı Harun Çalışkan ve Dursun Fakih Camii Müezzin Kayyımı Murat Yurttadur tarafından da Cumhuriyet meydanında sela okundu.

İl Müftüsü Ali Erhun tarafından dua edilmesinden sonra Demokrasi Nöbeti başladı.

Öte yandan, vatandaşlara nöbet süresince ikramlarda bulunuldu. 

15-temmuz-bilecik4.jpg

Kaynak:Nilüfer ERDAL

Bu haber toplam 1357 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.