15 Temmuz kahramanları 7’nci yılında anılacak

15 Temmuz kahramanları 7’nci yılında anılacak

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7’inci yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenlenecek.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7’inci yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenlenecek.

Türkiye Yüzyılı kahramanlarının bir kez daha anılacağı ve Türk Milleti’nin yazdığı destanın yeniden hatırlanacağı program kapsamında çeşitli etkinlik ve organizasyonlar gerçekleştirilecek.

15-temmuz-kahramanlari1.jpg

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programlarının ilk ayağında saat 12:00 Bilecik Şehitliği ziyaret edilecek. Şehit mezarlarına karanfil bırakılmasının ardından Vali Dr. Kemal Kızılkaya tarafından Şehitlik Defteri imzalanacak. Kur’an-ı Kerim okunması ve dua yapılmasının ardından buradaki program sona erecek.

Program çerçevesinde saat 19.00’da ise 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda toplanılacak. Anıta karanfil bırakılması, Kur’an-ı Kerim okunması ve duaların ardından yürüyüş gerçekleştirilecek. 15 Temmuz Şehitler Anıtı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş yapılacak.

15-temmuz-kahramanlari2.jpg

Cumhuriyet Meydanı’ndaki program akışı ise saygı duruşu, istiklal marşı ve açılış konuşmaları ile başlayacak. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması canlı olarak takip edilecek. Saat 20.30’da Bursa Mehteran Bölüğü konseri yapılacak. Ardından Gazeteci-Yazar Abdurrahman Uzun tarafından ‘Öze Dönüş’ isimli söyleşi gerçekleştirilecek. Abdurrahman Uzun’un söyleşisi sonrası protokol konuşmaları yapılacak. Saat 23.00’te Bilecik Müftülüğünün 15 Temmuz programı icra edilmeye başlanacak. Saat 00.13’ü gösterdiğinde ise salalar okunacak. Son olaraksa 15 Temmuz Saygı Nöbeti başlatılacak.

15-temmuz-kahramanlari3.jpg

Diğer yandan, yerli ve milli savunma sanayisine ait ürünler saat 17.00 itibariyle vatandaşların ziyaretine açılacak. Cumhuriyet Meydanındaki program süresince vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunulacak olup vatandaşların duygu ve düşüncelerini yazabilecekleri 15 Temmuz Demokrasi Kürsüsü kurulacak.

15-temmuz-kahramanlari4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 642 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.