194. yılını kutladılar

194. yılını kutladılar

19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandı.

dsc-0168.jpg

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirildi.

dsc-0181.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlhami Çınar günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştirdi.

İlhami Çınar, burada yaptığı konuşmada muhtarların anında vatandaşının yanında olan, her türlü sorunlarını paylaştığı ve çözüm aradığı, yedi gün yirmi dört saat ulaşabileceği devlet kapısı olduğunu vurguladı.

dsc-0191.jpg

Muhtarların devlet teşkilatının kılcal damarı olduğunu ifade eden İlhami Çınar, şunları kaydetti:

“19 Ekim 1829 yılına kurulan Muhtarlık Kurumunun, aslında bugün 194. Kuruluş Yıldönümünü kutluyoruz. Muhtarlık kurumu Türk Demokrasi tarihi açısından büyük önem taşıyor. Zira, Türk demokrasisinin ilk seçimleri muhtarlık seçimleriyle başlıyor.

Dolayısıyla, halkın doğrudan kendi yerel yöneticisini seçmesiyle başlayan bu süreç demokrasi tarihimiz açısından da bir temel oluşturuyor.

Muhtarlık ve Muhtarlık Müessesinin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe yönelik kamu çalışmalarının daha çağdaş ve verimli yürütülmesi amacıyla, başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarihli genelgesi ile ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanıyor.

Muhtar seçilmiş demektir. Muhtar; mahallesinin köyünün annesi-babası, kardeşi-sırdaşı, mutlu gününde en zor anında vatandaşının yanında olan, her türlü sorunlarını paylaştığı ve çözüm aradığı, yedi gün yirmi dört saat ulaşabileceği devlet kapısıdır.

Özellikle deprem, sel, yangın gibi afetlerde vatandaşın yardımına ilk koşan muhtardır.

Vatandaşının maaşını çekmesinden başlayın da, ilacını almaya kadar her türlü ihtiyacını gidermemek için, zaman, mekan gözetmeden ve hiçbir karşılık beklemeden yerine getirmeye devam etmekte, devlet ile millet arasında köprü vazifesi göstermeye devam etmektedirler.

Devlet teşkilatının kılcal damarlarını oluşturan muhtarlık camiasının seçilmiş temsilcileri olarak; Devlet ve vatandaş Devlet ve toplum bütünlüğünün sağlanmasında ve kamu düzeninin yerine getirilmesi konusunda muhtarlar olarak üzerimize düşen görevin bilincindeyiz.

19 Ekim Muhtarlar gününün her yıl resmi törenle kutlanacak olması vesilesi bizlere bu sevinç ve gururu yaşatan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, devlet büyüklerimize ayrıca bugünün kutlanmasında desteklerini ekşit etmeyen sayın valimiz Şefik Aygöl’e ve Belediye Başkan Vekilimiz Melek Mızrak Subaşı’na ve kurum müdürlerimize ilimizde görev yapmakta olan 305 muhtarımız adına şükranlarımı sunuyorum.

Muhtarlar günü münasebetiyle ahirete irtihal etmiş olan tüm muhtarlarımızı rahmetle anıyoruz. Ruhlar şad, mekanları cennet olsun. Bu vesileyle, tüm muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar” gününü kutluyorum.

Ülkemiz adına daha iyi hizmetler yapmak temennisi ile muhtarlar günümüz hayırlı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle, bu anlamlı ve mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli katılımcılara, tüm muhtarlarımız adına şükranlarımı sunar, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlarım.” İfadelerini kullandı.

dsc-0185.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 669 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.