200 denetim gerçekleştirildi

200 denetim gerçekleştirildi

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatı ile 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “Gıda Denetim Seferberliği” kapsamında ilimizde toplamda 200 denetim gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatı ile 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “Gıda Denetim Seferberliği” kapsamında ilimizde toplamda 200 denetim gerçekleştirildi. 4 gün süren denetimlerde 54 üretim yeri, 97 satış yeri ve 49 toplu tüketim yeri denetlendi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, denetimlere ilişkin yaptığı değerlendirmede, gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi ve farkındalığı artırmayı amaçladıklarını bildirdi.

200-denetim-gerceklestirildi1.jpg

Toplamda 200 denetim gerçekleştirildiğini belirten Müdür Yoldaş, “Bu kapsamda ilk olarak gıda üretimi yapan işyerleri denetlenmiş. Dört gün süren denetimlerde her gün farklı sektör grubu denetlenmiştir. “Gıda üretimi yapan işyerleri, kasap ve şarküteri ile bakkal, aktarlar, market, büfe vb. satış yerleri, lokanta, restoran, dönerci, fast-food vb. toplu tüketim yerleri gibi halkın en çok tükettiği ürünler ve ürün gruplarının denetimleri yapılmış olup denetim seferberliği süresince 54 üretim yeri, 97 satış yeri ve 49 toplu tüketim yeri olmak üzere toplam 200 denetim gerçekleştirilmiştir.

Sayın valimizin talimatları doğrultusunda 22, 23, 24 Ekim günlerinde yemek üretim yerleri ve öğrenci yurtları yemekhaneleri başta olmak üzere toplu tüketim yerleri denetlenmiştir ve denetimler sonucu alınan numuneler ilgili laboratuvara gönderilmiş, akabinde Sayın bakanımızın talimatları doğrultusunda 25-28 Ekim tarihleri arasında 4 gün denetim seferberliği kapsamında denetimler sürdürülmüştür.” ifadelerini kullandı.  

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1376 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.