2023 YKS Ne Zaman Yapılacak?

2023 YKS Ne Zaman Yapılacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı olarak bilinen YKS, öğrencilerin hayatlarını şekillendirecek bir sınavdır. Bu noktada ÖSYM tarafından hazırlanan sınavın 2023 yılında hangi tarihte yapılacağı da merak konusudur.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı olarak bilinen YKS, öğrencilerin hayatlarını şekillendirecek bir sınavdır. Bu noktada ÖSYM tarafından hazırlanan sınavın 2023 yılında hangi tarihte yapılacağı da merak konusudur. YKS sınavlarının tarihleri ÖSYM’nin açıkladığı sınav takvimi doğrultusunda belirlenmiştir. AYT ve TYT sınavına girecek adayların hazırlanma süreçleri son sürat devam ederken sınav giriş yerlerinin de açıklanması için bekleyiş devam etmektedir. Peki, 2023 yılında YKS ne zaman yapılacak? AYT ve TYT ne zaman? Gelin, hep birlikte inceleyelim.

AYT ve TYT Ne Zaman Yapılacak?

YKS, üniversiteye gitmek isteyen öğrencilerin girdiği sınavları kapsamaktadır. Herkes güzel bir üniversitede iyi bir bölüm okumak ister. İşte bu nedenle yoğun bir ders çalışma sürecinin ardından hazırlanan sınav ile üniversiteye girmeyi başarabilmektedir. AYT ve TYT olarak iki sınavdan oluşan YKS’nin ne zaman yapılacağı ile ilgili detayları ise şu şekilde açıklayabiliriz.

ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre 2023 yılında YKS 17 ve 18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecektir. 17 Haziran 2023 tarihinde TYT yani Temeli Yeterlilik Testi, 18 Haziran 2023’te ise AYT yani Alan Yeterlilik Testi yapılacaktır. 18 Haziran’da sabah oturumunda AYT yapılırken öğleden sonra yapılacak oturumda ise Yabancı Dil Testi yani YDT yapılacaktır.

YKS Sınav Yerleri Açıklandı Mı?

Adaylar sınav yerlerine ÖSYM’nin sitesinden ulaşabilecektir. Henüz açıklanmayan sınav yerlerinin 10 Haziran’a kadar açıklanması beklenmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 963 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.