2024’ün ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

2024’ün ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Bilecik Belediyesi Ocak ayı meclis toplantılarının ilk birleşimi, Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, başkanlığında gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi Ocak ayı meclis toplantılarının ilk birleşimi, Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, başkanlığında gerçekleştirildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ilk birleşimde 11 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı.

Toplantı, geçtiğimiz hafta Pençe Kilit operasyon bölgesinde şehit olan askerlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

2024un-ilk-meclis-toplantisi-gerceklestirildi-1.jpg

İlk gündem maddesi olarak, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince 2024 yılında Belediye Meclisinin toplantı günleri ve saati, önceki yıllarda olduğu şekilde gerçekleştirilmeye devam edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Buna göre; Belediye meclis toplantıları her ayın ilk pazartesi ve perşembe günü saat: 17:30’da gerçekleştirilecek ve tatil Ağustos ayında yapılmaya devam edecek.

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 25. Maddesi gereğince Denetim Komisyonu Üyelerinin de seçildiği oturumda ayrıca hukuk komisyonu ile çevre komisyonunun kurulması, üye sayısı ve görev süresi belirlendi.

2024un-ilk-meclis-toplantisi-gerceklestirildi.jpg

2024un-ilk-meclis-toplantisi-gerceklestirildi-2.jpg

Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 24. maddesi gereğince Belediye Başkanlığınca 2024 yılında kullanılacak geçici iş pozisyonlarının belirlendiği toplantıda ayrıca 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 51 ve 52. maddeleri gereğince 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak görev yapmakta olan Zabıta Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü personelinin 2024 yılı aylık maktu mesai ücretlerinin belirlendi.

Toplantının son gündem maddesi kapsamında Belediye Başkan Vekiline iç borçlanma yetkisi verilmesi konusu görüşüldü. Yapılan görüşmede söz konusu karar, oy çokluğu ile reddedildi. Alınan kararların ardından oturum sona erdi.

2024un-ilk-meclis-toplantisi-gerceklestirildi3.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.