29 Ekim Coşkuyla Kutlandı!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

dsc-2767.jpg

Renkli görüntülere sahne olan coşkulu kutlama törenine, Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Belediye Başkanı Semih Şahin, Milletvekilleri Selim Yağcı ve Yaşar Tüzün ile daire müdürleri, askeri erkan, siyasi parti ve STK temsilcileri, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Daha sonra Vali Kemal Kızılkaya tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirildi. Cumhuriyetin milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu dile getiren Vali Kızılkaya, şöyle devam etti:

dsc-2770.jpg

“Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza görülmemiş bir dinamizm kazandırmıştır.

Devletimiz ve Ülkemiz, Cumhuriyetin bizlere verdiği bu güç sayesindedir ki Uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş, dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir.

Cumhuriyetimiz, kurulduğu günden bugüne kadar birçok kez iç ve dış tehdit ve tehlikelerle karşı karşıya kalmıştır. Ancak milletimizin cumhuriyetine ve onun getirdiği değerlere sahip çıkma iradesi karşısında tüm bu tehditler bertaraf edilmiştir.

dsc-2773.jpg

Tamda bu noktada hafızalarımızda daha tazeliğini koruyan 15 Temmuz 2016 günü yaşanan hain darbe girişimi, Cumhuriyetimize ve onun bize sağladığı değerlere yapılan saldırının en yakın ve en canlı örneği olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu hain darbe girişimi ile ülkemiz ve cumhuriyetimizin temel değerleri çok büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalmıştır. Milletimiz, bu hain darbe girişimi ve onun getirdiği tehlikelerden, gösterdiği birlik beraberlik, üstün cesaret ve feraset ile arkasında birçok şehit ve gazi bırakarak da olsa kurtulmayı başarmıştır. Böylece milletimiz Cumhuriyete, demokrasiye ve milli egemenliğe olan bağlılığını ve inancını bir kez daha ortaya koyarak perçinlemiştir.  

İşte bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşmekte olan en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, Cumhuriyetle birlikte sahip olduğumuz değerleri korumak ve bizi sahip olduklarımızdan mahrum bırakmak isteyen odaklarca tezgâhlanan İç ve Dış tehlikelere karşı her zaman dikkatli ve duyarlı olmaktır.”

dsc-2782.jpg

Konuşmanın ardından Cumhuriyet Koşusunu tamamlayan öğrenciler Vali Kızılkaya'a, Türk bayrağını teslim etti. Vali Kızılkaya'da Türk bayrağını öperek teslim aldı. Tören, günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunması, folklor gösteriler, minik öğrencilerin karate gösterisi ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

Tören geçişinin ardından kutlama programı sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1741 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.