4 farklı ülkeden öğrenci ve öğretmenler Bilecik’e geldi

4 farklı ülkeden öğrenci ve öğretmenler Bilecik’e geldi

Almanya, Danimarka, Hollanda ve İtalya'dan gelen 37 öğrenci ve 10 öğretmen Bilecik’te ağırlandı.

Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ortağı olduğu "LOOK! For a Better Place" adlı Erasmus+ KA229-Okullar Arası Değişim Ortaklıkları Projesinin 4. hareketliliği; 9-13 Mayıs tarihleri arasında Bilecik’te gerçekleştirildi. Bilecik MTAL’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik kapsamında Almanya, Danimarka, Hollanda ve İtalya'dan gelen 37 öğrenci ve 10 öğretmen Bilecik’te ağırlandı. Proje faaliyetlerine Bilecik MTAL’den ise 34 öğrenci ve 6 öğretmen katılım gösterdi. 

erasmus1.jpg

Proje faaliyetleri kapsamında ilk olarak tanışma toplantısı gerçekleştirildi. Daha sonra ilimiz sivil toplum kuruluşlarından Türk Kızılay Bilecik Şubesi, Bilecik Yeşilay Şubesi, TEMA Vakfı Bilecik Şubesi, Bilecik Halk Eğitim Merkezi, Bilecik Gençlik Merkezi, Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği, İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı Bilecik Şubesi, Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Bilecik I. Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığını ziyaret edildi. Öğrenciler ziyaretlerde kurum yetkililerinden "Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları" kapsamında yapılan faaliyetler hakkında bilgi alarak röportaj gerçekleştirdi. Sivil toplum kuruluşlarından edinilen bilgiler ve yapılan röportajları değerlendirerek proje hedefleri çerçevesinde tanıtım videoları hazırlanarak projenin son günü sivil toplum kuruluşu yetkililerine sunum gerçekleştirmiştir. 

erasmus2.jpg

Bilecik MTAL Müdürü Yücel Gürsoy, Almanya, Danimarka, Hollanda ve İtalya'dan gelen misafirlerine, okulun paydaşlarına ve projede emeği geçen öğretmenlere ilgi, destek ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

erasmus3.jpgerasmus4.jpg

Bu haber toplam 1058 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.