60 milyon TL ek bütçe istedi!

60 milyon TL ek bütçe istedi!

Bilecik Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi.

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı başkanlığında, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen birleşimde 14 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.  

Belediye Başkanlığının 60 milyon TL ek bütçe talebi ise mecliste tartışmalara neden oldu.

60-milyon-tl-ek-butce-istedi1.jpg

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, artan cari giderler sebebiyle 60 milyon TL ek bütçe yapılması için meclisten yetki istedi. Bahse konu gündem maddesi üzerine söz alan MHP’li Hamdi Salt bir dizi eleştirilerde bulundu. Bilecik Belediyesi’nin 197 milyon TL’lik bütçesinin nereye harcandığını soran Hamdi Salt alt yapı çalışmaları ve geçtiğimiz günlerde yaşanan sel ve su baskınlarıyla ilgili eleştiriler getirdi.

Başkanvekili Subaşı ise yüksek enflasyon ve zamlardan bahsederek bütçenin artırılması gerektiğini ifade etti. Altyapı ve su baskınlarıyla ilgili eleştirilere yanıt veren Subaşı, otopark ve sığınak olması gereken yerlere iskan verildiği için vatandaşların mağdur edildiğini ifade etti. Subaşı, yağışlardan zarar gören tüm vatandaşlara yardım ettiklerini bildirdi.

60-milyon-tl-ek-butce-istedi2.jpg

AK Partili Muhammed Karadayı ise geçtiğimiz günlerde kamuoyunu meşgul eden otel faturasıyla ilgili konuşarak alkollü içecek harcamalarına ilişkin açıklama beklediklerini ifade etti. Karadayı ayrıca son yıllarda kanalizasyon tepmelerinin arttığına dikkat çekti.

Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı, otel faturasının belediye tarafından değil bir sponsor aracılığıyla ödendiğini belirterek, “12 kişi 4 gün kaldık. Ben ödemedim, ödettirmemde. Alkollü içecekle ilgili bilgim yok.” dedi.

Ek bütçe talebi üzerinden yaşanan tartışmaların ardından gündem maddesi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1966 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum