“Adayımızın arkasındayız”

“Adayımızın arkasındayız”

CHP Bilecik İl Başkanlığı tarafından 8 Nisan Cuma günü gerçekleşecek Bilecik Belediyesi Başkanvekili seçimi öncesi basın toplantısı düzenlendi.

CHP Bilecik İl Başkanlığı tarafından 8 Nisan Cuma günü gerçekleşecek Bilecik Belediyesi Başkanvekili seçimi öncesi basın toplantısı düzenlendi.

İl başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda, CHP’li meclis üyelerinin ortak bildirisi kamuoyu ile paylaşıldı. Bildiride, Millet İttifakı tarafından çıkacak CHP’li adayın destekleneceği ifade edilirken, “11 belediye meclis üyesi arkadaşımız Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubundan çıkacak adayın arkasında duracaktır.” ifadesine yer verildi.

İl Başkanı Metin Yaşar, Millet İttifakı ortağı İYİ Parti ile yaptıkları görüşmeler neticesinde CHP’li adayın desteklenmesi konusunda mutabık kaldıklarını bildirdi. Metin Yaşar, belediye meclisi üyelerinin kendi aralarında görüşmelerini sürdürdüklerini belirterek, “Seçim günü sabah 8.30’da partimizde yeniden bir araya geleceğiz. Tek adayımız olması halinde o aday ile birden fazla aday olması halinde ön seçimimizi yaparak adayımızı belirleyip kongre merkezimize gideceğiz.” diye konuştu.

Metin Yaşar’ın konuşmasının ardından CHP Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Hüseyin Yıldız tarafından meclis üyelerince alınan ortak bildiri okundu. Millet İttifakı’nın CHP’li adayının arkasında durulacağına vurgu yapılan bildiride, şu ifadelere yer verildi:

chp-bilecik-il-baskanligi1.jpg

“Bugün burada kamuoyunun beklediği Bilecik Belediye Başkan Vekili Adayı olacak Belediye Meclis Üyemizin ismini değil, Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Belediye Meclis Üyelerinin tek vücut olduğunu duyacak ve göreceksiniz. 11 Belediye Meclis Üyesi arkadaşımız Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubundan çıkacak Adayın arkasında duracaktır, bundan hiçbir kimsenin şüphesinin olmayacağını değerli hemşerilerimize söylemenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Bilindiği üzere 31 Mart Yerel Seçimlerinde Millet İttifakı olarak Bilecik halkının teveccühü ile Bilecik Belediyesini ve Belediye Meclis çoğunluğu kazandık.

Halkımızın 31 Mart’ta Millet İttifakının Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Grubuna emanet ettiği Bilecik Belediyesini yine Millet İttifakı adına çıkacak olan Cumhuriyet Halk Partili Adayımızın yöneteceğinden şüphemiz yoktur. Bu sebeple 31 Mart 2019’da Bilecik halkı tarafından demokrasinin gereği olarak tercih ettiği ve bu süreçte de Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Grubunda bulunan ve Belediye Başkan Vekili olacak Adayımıza Bilecik Belediye Meclisinde bulunan tüm Belediye Meclis Üyelerinin destek vermesini talep ediyoruz.

Şunu söylemeliyiz ki bugün burada bulunan 11 Belediye Meclis Üyesi arkadaşımız Bilecik Belediye Başkanı olacak donanımda ve yetenektedir. Dolayısıyla Adayımız kim olursa olsun bütün Belediye Meclis Üyelerimiz Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışı içerisinde bulunarak ilimize en güzel hizmeti verecektir.” denildi.

Toplantıya; İl Başkanı Metin Yaşar, Milletvekili Yaşar Tüzün, Merkez İlçe Balkanı Berna Pamukçu, belediye meclis üyeleri ve bazı partililer katıldı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3914 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum