‘AHİ Edebali’ görücüye çıktı

‘AHİ Edebali’ görücüye çıktı

AR-GE faaliyetleri Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde yürütülen ‘AHİ Edebali V3’ İHA modeli, 18-23 Ekim tarihleri arasında Eskişehir Tüyap’ta gerçekleşecek fuarda görücüye çıktı.

AR-GE faaliyetleri Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde yürütülen ‘AHİ Edebali V3’ İHA modeli, 18-23 Ekim tarihleri arasında Eskişehir Tüyap’ta gerçekleşecek fuarda görücüye çıktı.

indir.png

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Öztürk önderliğindeki AHİ HVS ekibi, kendi geliştirdikleri motorları ve hedef uçak olarak satılan örnek AHİ Edebali V3 projesini ziyaretçilere tanıtacak.

Yaklaşık 50 bin ziyaretçinin beklendiği fuarda; TAI, STM, Havelsan, Aselsan ve Roketsan gibi savunma sanayinin önde gelen firmaları da yer alacak.

AHİ HVS ismini nereden alır?

AHİ HVS; Abdülkadir Huzeyfe ve İbrahim kardeşler ortaklığında üretim hattını Ostim'de sürdüren Emin Maksan sanayi kuruluşunun Bilecik ilinde yapmayı düşündüğü bir yatırım fikriydi. Proje geliştirme önerisinde bulunan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Burak Öztürk’ ün tavsiyesiyle ‘’AHİ HVS’’ ismi; bu 3 ortağın isimlerinin baş harfleri yan yana yazılarak elde edilmiştir.

Kuruluşun ve dirilişin şehri olan Bilecik’le Ahilik Kültürünü bir araya getirerek yeni bir oluşum macerası başlatılmıştır. Özellikle Osmanlı'nın köklerini oluşturduğu Bilecik şehrinde kuruluşun simgesi haline gelen Şeyh Edebali hazretlerinin tarihte Ahi Evran hazretleri ile bir ilişkisi bulunduğu düşünülmektedir. Aynı zamanda kaliteli ürün imalatı, ekonomik denge, sosyal hayat ve kültürel miras bakımından Şeyh Edebali hazretlerinin ahilik öğretilerini benimsediği bilinmektedir. Ayrıca Bilecik'te Osmanlı'nın kuruluşuna ve kurulduktan sonra ticari & ekonomik faaliyetlerin yürütülmesine bir ahi lideri olarak katkı sağlamıştır.

Ülkemizde seri üretimi yapılmayan, bulut altı görevleri icra edebilecek bu iki zamanlı düşük irtifa motorların geliştirildiği KOSGEB projesinde; tarihte gayri Müslimlerin mallarına karşı, daha kaliteli ürünler ortaya çıkarmak, usta çırak ilişkisini düzenlemek, yeni çırakların usta olana kadar hem mesleki açıdan hem de ahlak bakımından kaliteli bir eğitim öğretim düzeni sağlamak için yararlanılan ahilik öğretilerinin bir sonucu olarak AHİ HVS ismi benimsenmiştir. Teknoloji ve sanayi için, ahlaki bir eğitim & üretim felsefesine yakışır bir biçimde, bu üç yatırımcı AHİ HVS ismiyle Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde bir teknoloji geliştirme şirketi kurmuşlardır.

indir-1.png

Bu haber toplam 4061 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum