Ahilik Haftası kutlandı

Ahilik Haftası kutlandı

Her yıl 12-18 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası kutlama töreni düzenlendi.

Her yıl 12-18 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası kutlama töreni düzenlendi.

Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesinde düzenlenen törene, Vali Dr. Kemal Kızılkaya, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses ve diğer davetliler katıldı.

ahilik-haftasi-kutlandi1.jpg

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan ile Ticaret İl Müdürü Şinasi Balta tarafından açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

ahilik-haftasi-kutlandi2.jpg

Açılış konuşmalarının ardından düşüncelerini dile getiren Vali Dr. Kemal Kızılkaya, 13’üncü yüzyılda Ahi Evran’ın öncülüğünde kurulan Ahilik Teşkilatını bir erdemlilik hareketi olarak nitelendirdi. Vali Kızılkaya, yapılan her işin iyi ve ahlaklı yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “Aslında ahiliğin temelinde hem inancımız hem de inancımızı işimizle hayata aktarmak var.” ifadesini kullandı. Ahilik kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması ve yaşatılması adına bu ve buna benzer organizasyonların önemli olduğunu aktaran Vali Kızılkaya, “Ahilik Haftası, milletimize, esnafımıza ve Bilecik’imize hayırlı olsun.” diye konuştu.

ahilik-haftasi-kutlandi3.jpg

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okunarak halk oyunları gösterileri sergilendi. Daha sonra yılın ahisi Erol Çakmak’a, yılın kalfası Gamze Kaya’ya ve yılın çırağı Ayşegül Karaca’ya plaketleri takdim edildi.

Programın devamında şet kuşatma töreni canlandırılarak ahilik duası yapıldı. Şifalı pilav ikramıyla tören sona erdi.

ahilik-haftasi-kutlandi4.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 803 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.