AHMET GÜRSES NEDEN KATILMADIKLARINI AÇIKLADI

AHMET GÜRSES NEDEN KATILMADIKLARINI AÇIKLADI

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtı’ndaki törene belediye kanadından katılım olmamasıyla ilgili açıklamada bulundu. 

Ahmet Gürses, katıldığı Basın Masası’nda yaptığı açıklamada, bahse konu anıtın AK Parti’yi simgelediğini iddia ederek, “O anıt, AK Parti’nin seçimlerde kullandığı bir işaret. Burada program tertip edilmesi yanlış, bizde AK Parti’yi temsil ettiği için katılmadık. Belediye başkanımız 6 oklu bir anıt yapsa ve orada tören düzenlense AK Partililer katılır mı?” diye konuştu. 

Hatırlanacağı üzere; 15 Temmuz’un yıldönümü dolayısıyla Bahçelievler Mahallesi’ndeki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtı önünde tören düzenlendi. Bu törene, Belediye Başkanı Semih Şahin ve belediyeyi temsilen herhangi bir yetkili katılmadı. Bunun üzerine kamuoyunda bazı eleştiriler konuşulmaya başladı. Basın Masası’nın da gündemine giren konuyla ilgili beklenen açıklama Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses’ten geldi. 

Ahmet Gürses, Basın Masası’nda yaptığı açıklamada, eleştirilerin yersiz olduğuna vurgu yaparak, “O anıt, AK Parti’yi temsil ediyor” dedi. Ahmet Gürses, bu sebeplerden ötürü törene katılmadıklarını anlatarak,  şunları kaydetti:

“O anıt, AK Parti’nin simgesini temsil ediyor. Seçimlerde kullandığı işaret. Oraya siyasi partinin simgesi yapıldı, bence önce bu tartışılmalı. Bize göre en doğru yer Cumhuriyet Meydanıdır. Biri evinin bahçesinin önünde böyle bir şey yapsa orada da mı tören yapılacak?

Belediye başkanımızda 6 oklu bir anıt yapsa sayın valimiz gelecek mi oraya? Sayın valimizi oraya kim yönlendirdi bilmiyorum. O simgenin altında tören yapmak çok mantıklı değil” ifadelerini kullandı. 

Moderatör Mücahid Erdal ise Gürses’in bu iddialarını programın diğer konuklarından AK Partili Belediye Meclis Üyesi Muhammed Karadayı’ya yöneltti. Muhammed Karadayı ise Ahmet Gürses’in söylemlerine katılmadığını dile getirerek, “Ben o anıtın siyasi içerik taşıdığına inanmıyorum. Oradaki anıt halkımızın 15 Temmuz’u önlemek adına mermilerin önüne geçtiğini, tankların önüne yattığını anlatıyor. Belediye başkanının kasıtlı olarak gelmediğini düşünüyorum, bende ideolojik düşüncelerine yenik düştü” diye konuştu. 

Ertuğrul Açıkgöz ile Sedat Bayam’da tören yerinin Bahçelievler Mahallesi’ndeki anıtın önü değil Cumhuriyet Meydanı olması gerektiğine dikkat çektiler. 

Bu haber toplam 33947 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum