Ahmet Gürses’ten Yanardağ’a tepki

Ahmet Gürses’ten Yanardağ’a tepki

Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı ve İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Gürses, Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a tepki gösterdi.

Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı ve İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Gürses, Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a tepki gösterdi.

Merdan Yanardağ’ın televizyon ekranlarında terörist başı Apo’dan övgü dolu sözlerle bahsetmesine tepkisini gösteren Ahmet Gürses, “Tele1 kanalında terörü ve terörist başı Apo’yu öven Merdan Yanardağ derhal tutuklanmalı ve kanalı da sonsuza kadar teröre destek ve teröristi övdüğü için kapatılmalıdır. Az daha ileri gidip Apo’yu barış elçisi ilan etmeden gereken yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, savcılık tarafından Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise "Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

MERDAN YANARDAĞ NE DEDİ?

Tele 1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “İmralı'ya baktığımız zaman yani 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur.

Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vesaire... Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yok. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz, o izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz. Orada rehin olarak tutmuşsun adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ne pazarlık yapıldı, ne teklif edildi, bunun karşılığında ne alındı, ne verildi, bunu bilen kimse yok. Ailesiyle bile görüşemiyor. Avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi ya?

Öcalan hafife alınacak birisi değil. Çok okuyan, neredeyse cezaevinde filozof oldu, okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir." İfadelerini kullandı.

ahmet-gursesten-merdan-yanardaga-tepki1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum