AK KADINLAR´DAN SUÇ DUYURUSU

AK KADINLAR´DAN SUÇ DUYURUSU

Bozüyük AK Parti kadın kolları üyeleriCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundular.

Kadın Kolları Başkanı Gülcan Bayraktar ve kadın kolları üyelerinin tamamı bireysel olarak suç duyurusunda bulundu. AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin'de kadın kolları üyelerine eşlik etti. Suç duyurusunda bulunduktan sonra bir açıklamada bulunan Kadın Kolları Başkanı Gülcan Bayraktar, Kılıçdaroğlu'nu bir dünya lideri olan kurucu Genel Başkanları Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yaptığı hakaretlere son vermeye ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm kutsal değerlerine saygılı olmaya davet etti.

Bayraktar yapmış olduğu açıklamada, “Bugün burada AK Parti kadın kolları olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35.'inci genel kurulunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı hadsiz hakaretlerinden dolayı suç duyurusunda bulunmaya geldik. Kılıçdaroğlu bir gün Cumhurbaşkanımıza, diğer bir gün Başbakanımıza hatta bir başka günde kendi partisinin vekiline ‘tabloyu kim indirdi?' diyerek haksız saldırılarda bulunarak bu şekilde ülkemizin yoğun ve ciddi gündemini meşgul etmektedir. Seçilmiş bir kadın vekilin sadece yapmış olduğu bir tespitten dolayı kesin ihraç talebiyle disipline verilmesi partisinin ne kadar özgürlüklere karşı olduğunun bir göstergesidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza hadsizce diktatör diyen sayın genel başkan bu kararıyla demokrat mı oluyor? Buradan anlıyoruz ki temel sorun aslında Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun değer yargılarını, insafı ve hakkaniyeti bir tarafa bırakıp derinliği olmayan gündelik siyaseti tercih etmesidir. Kendisine tavsiyemiz artık bir ana muhalefet liderine ve devlet adamlığına yakışan bir duruş ile siyaset yapmasıdır. Kılıçdaroğlu bahse konu olan hakaretleriyle Anayasa, Türk Ceza Kanunu ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan ‘kişinin maddi ve manevi değerlerinden oluşan toplum nezdindeki şeref ve haysiyetiyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın saygınlığını korumaya yönelik Türk Ceza Kanununun 299.'uncu maddesinde hükmü bulunan ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunu işlemiştir. Kılıçdaroğlu'nu bir dünya lideri olan kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yaptığı hakaretlere son vermeye ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm kutsal değerlerine saygılı olmaya davet ediyoruz.” Dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.