AK PARTİ’DE KONGRE SÜRECİ BAŞLAYACAK BİLECİK’TE NELER OLACAK?

AK PARTİ’DE KONGRE SÜRECİ BAŞLAYACAK BİLECİK’TE NELER OLACAK?

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongre sürecinin erkene alınacağını açıklamasının ardından Ekim ayı içerisinde kongre takviminin işlemeye başlayacağı öğrenildi. Recep Tayyip Erdoğan’ın “O ilin Ömer’ini istiyorum” diyerek kongrelerde göreve gelecek teşkilat başkanlarının sözüne güvenilen ve şaibesi olmayan isimlerden olması yönünde talimat verdiği belirtildi. 

Edinilen bilgilere göre, kongre sürecinde delege sisteminin ince elenip sık dokunarak yeniden elden geçirileceği biliniyor. Teşkilatlarda köklü değişikliklerin yapılması ve 2023 kadrolarının hazırlanması planlanıyor. İl başkanlığı için öne çıkacak isimler hakkında toplumun tüm kesimini kapsayacak geniş çaplı istişarelerin yapılması düşünülüyor. 

BİLECİK’TE DURUM NE?

AK Parti, 31 Mart Yerel Seçimlerinde aldığı ağır mağlubiyetin ardından derin bir sarsıntı yaşadı. İktidar olmasına rağmen yerel yönetimleri kaybetmenin etkisiyle dar alanda yapılan kısa paslaşmaların dışında başka bir varlık gösteremedi. İl yönetimi parti içerisinde tartışılır hale gelirken, partinin ağır topları olarak bilinen birçok isim partiden uzaklaştı. 

31 MART’IN FATURASI HENÜZ KESİLMEDİ!

31 Mart’ın faturasının kime kesileceği ise belirsizliğini koruyor. Milletvekili Selim Yağcı’nın Bilecik programlarında İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın yer almaması milletvekilinin il başkanına sıcak bakmadığı yorumlarına neden oluyor. 

AK Parti kulislerinin iddialarına göre, 31 Mart aday belirleme sürecinde Selim Yağcı, Nihat Can üzerinde ısrarcı olurken Fikret Karabıyık ise Hüsnü Bayrakçı’nın aday olmasını istedi. Bunun üzerine Fikret Karabıyık’ın genel merkeze ‘Nihat Can’ı aday gösterirseniz hesabını bana değil Selim Yağcı’ya sorun’ dediği iddia edildi. Bu sebeple Fikret Karabıyık’ın seçim çalışmalarında çok üst düzey bir performans sergilemediği öne sürüldü. Hatırlanacağı üzere, Bozüyük’te düzenlenen aday tanıtım toplantısına Fikret Karabıyık’ın katılmayışı oldukça dikkat çekmişti. 

Selim Yağcı’nın ise genel merkeze ‘İl yönetiminin yeterli performansı göstermediği ve MHP ittifakından beklenen oyların gelmediği’ şeklinde rapor verdiği iddialar arasında. 

Eski milletvekilleri Fahrettin Poyraz ile Halil Eldemir’in de kongre sürecinde etkin rol alabileceği düşünüldüğünde ilimizde hararetli bir kongre sürecinin yaşanması bekleniyor.  

SON SÖZ GENEL MERKEZİN OLACAK

Parti genel merkezi ise 31 Mart öncesi oluşturulan havuz ve seçim sonrası istenilen raporlar doğrultusunda oldukça güçlü bir veriye sahip. Her zaman olduğu gibi yine son sözü söyleyecek. Genel merkezin nasıl bir tavır alacağını ise zaman gösterecek. Mevcut yönetim ile devam mı edilecek, yoksa kan değişikliğine mi gidilecek?

Bu haber toplam 31173 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum