AK Parti’de kötü yönetim kaybettirdi! Bilecik’i CHP kazandı

AK Parti’de kötü yönetim kaybettirdi! Bilecik’i CHP kazandı

Bilecik’te, 31 Mart Yerel Seçimleri tamamlandı.

Bilecik’te, 31 Mart Yerel Seçimleri tamamlandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Bilecik genelinde CHP’nin oy oranı yüzde 49,5 olurken, AK Parti’nin ise oy oranı yüzde 34,5 olarak gerçekleşti.

Bilecik ve Bozüyük Belediyeleri başta olmak üzere Bayırköy beldesini CHP kazandı. AK Parti ise Gölpazarı, Pazaryeri, İnhisar ilçelerinin yanı sıra Dodurga beldesini kazandı.

Osmaneli Belediyesi İYİ Parti’ye geçerken, Söğüt’te MHP Cumhur İttifakı kazandı. Yenipazar ve Vezirhan’da ise MHP’li belediyeler seçimden galibiyetle ayrıldı.

AK PARTİ’DE KÖTÜ YÖNETİM KAYBETTİRDİ

AK Parti’de, 2019 yerel seçimlerine göre Osmaneli ilçesi ile Bayırköy kaybedildi. Bilecik ve Bozüyük’te yaşanılan hezimet ise oldukça dikkat çekti.

AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım’ın parti içi ayrışmalara sebebiyet veren yönetimi, AK Parti Bilecik Milletvekil Halil Eldemir’in ise sessiz ve çekimser duruşu adeta hezimete zemin hazırladı.

Gelinen süreçte, CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Melek Mızrak Subaşı yüzde 49 oy oranıyla belediye başkanı seçildi. AK Parti Adayı Mustafa Yaman ise yüzde 35 oy aldı.

Böylelikle, AK Parti’nin kötü yönetiminin kaybettirdiği 2024 yerel seçim sonuçlarına göre Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı oldu.

Bu haber toplam 2948 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum