“Alfa Kurt” artık masalarda
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi TUSAŞ Meslek Yüksekokulu iş birliğiyle geliştirilen “Alfa Kurt” insansız hava aracı hem kamikaze hem de düşük irtifa gözetleme görevleri yapabilen yerli bir hava aracı olarak dikkat çekiyor.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi TUSAŞ Meslek Yüksekokulu iş birliğiyle geliştirilen “Alfa Kurt” insansız hava aracı hem kamikaze hem de düşük irtifa gözetleme görevleri yapabilen yerli bir hava aracı olarak dikkat çekiyor.
Bu yenilikçi projenin masaüstü modeli, Bilecik’te insansız hava aracı çalışmalarının başlamasına öncülük eden Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü, eski Bilecik Valisi Bilal Şentürk’e hediye edildi.
Modelin üretimi İHA pilotu Altuğ Arkan tarafından gerçekleştirilirken, proje ise Doç. Dr. Burak Öztürk (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi & Gazi Üniversitesi TUSAŞ MYO) ve Hakan Uysal (Beypazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) koordinasyonunda yürütüldü.
Bilal Şentürk, Bilecik’te başlayan bu tür savunma projelerinin gençler için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu, ayrıca ülkeye hizmet edecek nitelikli üretimlerin artmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Bugün atölyede yetişen İHA pilotları, Alfa Kurt’un masaüstü modellerini kendi elleriyle üretmeye başladı. Bu özel modeller, kısa süre içinde ofislerde ve raflarda “Bilecik’ten doğan yerli mühendislik başarısı” olarak yerini alacak.
Öte yandan, projeye ilgi duyan Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu’ya da projeler hakkında bilgiler verildi.
Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.