‘Alfa Kurt’ BEBKA’ya teslim edildi

‘Alfa Kurt’ BEBKA’ya teslim edildi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Öztürk’ün koordinatörlüğünde, genç istihdamı temalı proje kapsamında geliştirilen insansız hava aracı ‘Alfa Kurt’ BEBKA’ya teslim edildi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Öztürk’ün koordinatörlüğünde, genç istihdamı temalı proje kapsamında geliştirilen insansız hava aracı ‘Alfa Kurt’ BEBKA’ya teslim edildi.

7 kilogram ağırlık ve saatte 100 kilometreye varan hıza sahip ‘Alfa Kurt’, testlerin tamamlanmasının ardından BEBKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Zeki Durak’a takdim edildi.

alfa-kurt-bebkaya-teslim-edildi1.jpg

Doç. Dr. Burak Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, emeği geçen herkese teşekkür ederken Bilecikli gençleri bilim ve teknoloji ile buluşturmaya devam edeceklerini bildirdi. Üniversite yönetimi ile Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özkan Küçük’e teşekkür eden Burak Öztürk, “Gelecek ay radyo kontrol eğitmen eğitimi Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Türkiye'de ilk defa dirilişin şehrinde yapılacak. Buradan tüm paydaşlara teşekkür bir borç biliyorum. Ayrıca bugün bize hem eğitim konusunda hem de Bilge Edebali'nin tasarım geometrisini geliştirilmesi adına katkı sağlayan Suat hocamıza da minnettar olduğumu söylemek isterim.” dedi.

alfa-kurt-bebkaya-teslim-edildi2.jpg

Hatırlanacağı üzere; Makine, Metalurji ve Malzeme, Elektrik Elektronik mühendislikleri bölümlerinden akademisyenler ile lisans öğrencilerinden oluşan ekip, 2020 yılında İHA'ların maliyet ve özelliklerini inceleyerek yük taşıma kapasitesi yüksek bir motor üretebilmek amacıyla prototip hazırlamıştı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresinden (KOSGEB) katkı gören, AHİ Havacılık firmasının da yer aldığı ve testleri başarıyla sonuçlanan proje için patent alınmasının ardından Üniversite-Sanayi iş birliğiyle Bilecik Teknokent'te teknoloji geliştirme şirketi kurularak seri üretim aşamasına geçilmişti.

alfa-kurt-bebkaya-teslim-edildi3.jpg

TechINBursa Girişimcilik Merkezinde ‘Alfa Kurt’u inceleyen bir önceki Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da çalışmaları takdir etmiş ve insansız hava aracını imzalamıştı.

Ayrıca, Gazetemiz Kurucu Sahibi Şadi Erdal da BEBKA’nın destekleri ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimler kapsamında geliştirilen insansız hava aracı Kamikaze Alfa Kurt’u imzalamıştı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1095 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum