Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? | Gram Altın Fiyatı 920 Liraya Dayandı

Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? | Gram Altın Fiyatı 920 Liraya Dayandı

Altın fiyatları artmaya devam ediyor. Haftanın son işlem gününde altın fiyatları ile ilgili son dakika hareketliliği yaşanıyor. Uzun bir süredir yukarı yönlü ivme gösteren altın alış ve satış değerleri bu noktada önem kazanıyor.

Altın fiyatları artmaya devam ediyor. Haftanın son işlem gününde altın fiyatları ile ilgili son dakika hareketliliği yaşanıyor. Uzun bir süredir yukarı yönlü ivme gösteren altın alış ve satış değerleri bu noktada önem kazanıyor. Küçük ve büyük ölçekli yatırımcıların yakın takibinde olan cumhuriyet, yarım, gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? İşte 17 Aralık Cuma son dakika altın fiyatları takibi.

altin-fiyatlari-dusecek-mi-yukselecek-mi-gram-altin-fiyati-920-liraya-dayandi.jpg

Altın fiyatları Eylül ayında başlayan yükseliş trendini sürdürüyor. Ons altın fiyatı ve dolar kuru ile yön bulan gram altın fiyatları 2021 yılı başından bu yana yüzde 90’ın üzerinde getiri sağladı.

Öte yandan ons altın fiyatı için kritik olan Fed faiz kararını açıkladı. Yatırımcılar, ‘Altın kuru ne kadar oldu, gram altın bugün kaç TL, altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi’ sorularına odaklandı. İşte güncel altın fiyatları...

altin-fiyatlari-dusecek-mi-yukselecek-mi-gram-altin-fiyati-920-liraya-dayandi-001.jpg

GRAM ALTIN NE KADAR?

ALIŞ(TL) 924,54

SATIŞ(TL) 924,74

altin-fiyatlari-dusecek-mi-yukselecek-mi-gram-altin-fiyati-920-liraya-dayandi-003.jpg

ÇEYREK ALTIN KAÇ TL?

ALIŞ(TL) 1.469,00

SATIŞ(TL) 1.509,00

altin-fiyatlari-dusecek-mi-yukselecek-mi-gram-altin-fiyati-920-liraya-dayandi-002.jpg

ALTIN GRAM FİYATI 2021'DE YÜZDE 98'İN ÜZERİNDE KAZANDIRARAK YATIRIMCISINI SEVİNDİRDİ

Gram altın fiyatları yeni haftada 909 lira düzeyine kadar tırmanarak yeni rekorunu kırdı. 2021 yılına 454 liradan başlayan gram altın fiyatları 900 lira zirve seviyesi dikkate alındığında yatırımcısına yüzde 98'in üzerinde kazanç sağladı.

Kasım ayındaki rakamlarla hesaplandığında gram altın yüzde 40'ın üzerinde yükseliş kaydederek yatırımcısını sevindirdi. Eylül ayındaki yükseliş trendi dikkate alındığında ise gram altın 395 TL birden yükselerek yatırımcısında yüzde 95'in üzerinde kazandırdı. Ons altın tarafında ise yılbaşından buna kayıp yaklaşık 120 dolar olarak dikkat çekiyor.

Öte yandan ABD'de açıklanan yüzde 6,8'lik yıllık enflasyon son 39 yılın en yükseği olarak dikkat çekti. Normal şartlarda bu rakamın enflasyondan korunma aracı altın için destekleyici olması beklenirken, Fed'in beklenenden önce faiz artırım kararı verebileceği endişesi altın fiyatları için baskılayıcı oldu.

ABD'de açıklanan 39 yılın en yüksek enflasyon rakamları 2022 yılında faiz artırım beklentisini artırdı. Bu durum dolar endeksine destek olurken, ons altın fiyatları için baskı yaratan ana unsur oldu.

altin-fiyatlari-dusecek-mi-yukselecek-mi-gram-altin-fiyati-920-liraya-dayandi-004.jpg

FED FAİZ KARARINI AÇIKLADI

Altın yatırımcılarının gözü kulağı Fed'in faiz kararındaydı. Fed faizlerde beklendiği gibi bir değişikliğe gitmezken, varlık alımlarının azaltılma sürecini hızlandırdı. Fed'den beklentiler doğrulsunda gelen bu hareket sonrası ons altın fiyatı 1750-1790 dolar bandı arasındaki hareketini sürdürdü.

Analistler, ons altın fiyatı için 1.755 doların destek, 1.792 dolar düzeyinin direnç konumunda olduğunu bildirdi.

ONS ALTIN FİYATI GRAM ALTIN İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?

Yurt içinde gram altın fiyatlamasında önemli olan ons tarafı yerli yatırımcıların radarında bulunuyor.

Ons altın son dönemde varlık alım sürecinde azalım sürecine giren Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları, beklenenden önce faiz artırımı olabileceğinin sinyalini verdi. Bu durum ons altın fiyatı için baskılayıcı olan yegane unsur olarak dikkat çekti.

Son açıklanan ABD enflasyon verisinin yüzde 6,8 ile 39 yılın zirvesine çıkması bu ihtimali daha da güçlendirdi.

 

 

Kaynak:Yeni Şafak

Bu haber toplam 2039 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum