Altyapı çalışması sona erdi

Altyapı çalışması sona erdi

Bilecik Belediyesi’nce geçtiğimiz yıl başlatılan altyapı ve kanalizasyon çalışması sona erdi.

Bilecik Belediyesi’nce geçtiğimiz yıl başlatılan altyapı ve kanalizasyon çalışması sona erdi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte kanalizasyon ve yağmur suyu hatları ayrılarak atıksu arıtma tesisi faaliyete geçti. Ayrıca, Şeyh Edebali Türbesi karşısı ile mezarlık bölgesindeki alanlarda görülen kirli su şelaleleri sorunu da ortadan kalktı.

altyapi-calismasi-sona-erdi-1.jpg

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, projenin tamamlanmasıyla birlikte çevrenin korunmasına da büyük katkılar sağlanacağını söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Gürkan Akyurt, projeye ilişkin teknik ve detaylı bilgiler verirken, şu ifadeleri kullandı:

altyapi-calismasi-sona-erdi-2.jpg

“2021 yılında yer teslimini yapmış olduğumuz Bilecik Kanalizasyon Altyapı Projesi ve Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Rehabilitasyon projesinin sonuna geldik. 10 tane terfi merkezlerimizin yapımı tamamlandı. Terfi merkezlerimizin çalışmasıyla birlikte şehrimizdeki atık suyun yaklaşık yüzde 95’lik kısmı faaliyete koyduğumuz biyolojik atıksu arıtma tesisimize ulaştı. Artık son kabul aşamasına geldik ihale makamıyla birlikte. İki tane numune alındı, sonuçlar olumlu çıktı. Son bir numunemiz var. Ondan sonra da tesisin işletme süreci başlamış olacak.

altyapi-calismasi-sona-erdi-2.jpg

Bu projemizin tamamlanmasıyla beraber, herkesin beklediği Dalakderedeki kötü koku ve görüntü de çözüme kavuşmuş olacak. Aynı zamanda Edebali havzası ile hamsu deresini de bu kötü görüntü ve kokudan kurtarmış oluyoruz. Başta şehrimizi ziyaret eden misafirlerimiz olmak üzere çoğu kişinin atık su olduğunu bilmediği bu kirli suları da ortadan kaldırmış oluyoruz.”

altyapi-calismasi-sona-erdi-4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 657 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.