"Anadolu medyasından darbeci olmaz"

"Anadolu medyasından darbeci olmaz"

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Anadolu medyasının milli ve yerli duruşu, manevi değerlerine bağlı önemli bir unsur olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Anadolu Yayıncılar Derneği ile birlikte düzenlediği Dezenformasyonla mücadele ve yeni iletişim teknolojilerinin ele alındığı “Yerel Medya Çalıştayı” bugün saat 10.00'da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda başladı.

3 ayrı oturum şeklinde gerçekleşen çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Anadolu medyasının milli ve yerli duruşu, manevi değerlerine bağlı önemli bir unsur olduğunu ifade etti. “Anadolu medyasından darbeci olmaz” diyen Sinan Burhan, şöyle devam etti:

“Yerel medya ile ilgili olarak özellikle son dönemde sosyal medya mecraları ülkemizle ilgili kara propaganda yapıyorlar. Yerel medya bunlara karşı bir sigortadır, önemli bir durum tespiti yapar. Seçimlerden önce gördük ABD’de Trump’ın hesabını askıya aldılar, seçimlere giderken bazı sosyal medya hesaplarını askıya alabilirler. Yerel medya tüm bunlara karşı dimdik ayaktadır. Ülkesinin, milletinin yanında yer alıyor. 

“DESTEK VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Basın İlan Kurumu yerel medyamıza önemli destek veriyor. Bunun dışında yerel televizyon kanalları uydu fiyatlarından muzdaripler. Dolar üzerinden uydu fiyatlarının belirlenmesi ciddi bir sıkıntıdır. Biz bunun TL’ye çevrilmesini arzu ediyoruz. Radyoların telif hakları ile ilgili sorunları var. Bunlarında çözümleri için yardım bekliyoruz. Kamu reklamlarından yerel medyaya destek verilmesini talep ediyoruz. Son olarak tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.”
 

Kaynak:Nilüfer ERDAL

Bu haber toplam 1228 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.