Anne kız yan yana defnedildi

Anne kız yan yana defnedildi

Bilecik’in İnhisar ilçesine bağlı Tarpak göletinde arife günü boğlurak hayatını kaybeden anne kızın cesetleri adli tıptan alınarak memleketleri Afyonkarahisar’ıın ilçesi Bolvadin’e bağlı Dişli beldesinde gözyaşları arasında yan yana defnedildi.

Bayramı zehir eden olay arife günü Solmaz ailesinin Tarpak göleti kenarında piknik yaparken yaşandı. Solmaz ailesi Eskişehir’den, Bilecik’in İnhisar ilçesine bağlı Tarpak köyünde bulunan Tarpak barajı kenarına piknik yapmaya geldi.

4 çocuklu aile piknik yaptıkları esnada çocuklarından biri göleete düştü. Diğeri de onu kurtarmak isterken anne ve baba da göletten çocuklarını kurtarmak için gölete girdi. Baba çocuklarından birini kurtardı. Ancak diğer kızı Cevahir Solmaz ve eşi gözden kayboldu.

Olay yerine jandarma, afad ekipleri gelirken deniz polisine haber verilmesi ile özel dalgıçlar da olay mahalline geldi. Bir müddet sonra eşinin cansız bedenine ulaşılırken 14 yaşındaki kız çocuğu Cevahir Solmaz’ı arama çalışmaları bir müddet daha sürmüştü.

Olay yerine gelen Tarpaklılar ve İnhisarlılar büyük üzüntü yaşadı. Deniz polisini gölette 14 yaşındaki Cevahiir Solmaz’ın da cansız bedenine ulaştı. 

Cesetler önce İnhisar Devlet Hastanesi morguna, burada Savcı’nın ön otopsü yapmasının ardından Adli Tıpa gönderilmişti.

Bayramı zehir eden olayın ardından acılı babanın sosyal medya paylaşımları ise kamuoyunda büyük üzüntüyle karşılanmıştı.

Adli Tıpta otopsüsü tamamlanan anne kızın cesetleri memleketleri olan Afyonkarahisar Bolvadin ilçesine bağlı Dişli beldesine getirildi.

Burada aile yakınları, belde sakinleri ve vatandaşların gözyaşları arasında anne kızın cenazeleri yan yana defnedildi.

Cenazelerin defnedilmesinin ardından baba Solmaz sosyal medya hesabından eşi için “Canımın içi yaktın gittin, mekanın cennet kabrin nur olsun” paylaşımında bulunurken kızı için “Neden kızım, neden bırakıp gittin beni?” paylaşımları “Acının tarifi yok” dedirtti.

Kaynak:Bilecik Haber

Bu haber toplam 7252 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.