Ateşli Piknik Yasağı 30 Temmuz’a Kadar Uzatıldı
Kütahya'da, artan sıcaklıklar ve orman yangını riski nedeniyle uygulamaya alınan ateşli piknik yasağının süresi uzatıldı.
Kütahya'da, artan sıcaklıklar ve orman yangını riski nedeniyle uygulamaya alınan ateşli piknik yasağının süresi uzatıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Kütahya Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 22 Temmuz 2025 tarihinde başlatılan yasağın 30 Temmuz 2025 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceğini açıklamıştı. Bu durum, başta Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz bölgeleri olmak üzere, orman yangını riskini ciddi şekilde artırıyor.
Yasak kapsamındaki tabiat parkları; Çamlıca Tabiat Parkı, Enne Barajı Tabiat Parkı, Topuk Yaylası Tabiat Parkı, Çavdarhisar Barajı Tabiat Parkı şekilde sıralandı:
Yasak sadece ateşli piknikleri kapsarken, ateşsiz pikniklere belirlenen kurallar çerçevesinde izin veriliyor.
Kaynak:
Bu haber toplam 15 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.