Atık Gıdalar Mamaya Dönüşüyor!

Bilecik Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay başlatılan mama üretimiyle bir yandan gıda atıklarının geri dönüşümü sağlanıyor diğer yandan belediye bütçesine katkı sağlanıyor.

Bilecik Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay başlatılan mama üretimiyle bir yandan gıda atıklarının geri dönüşümü sağlanıyor diğer yandan belediye bütçesine katkı sağlanıyor.

atik-gidalar-mamaya-donusuyor.jpg

Başta sokak hayvanları olmak üzere yaban hayatından da onlarca hayvanın tedavi ve rehabilitasyon hizmeti aldığı Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde güzel bir uygulama daha hayata geçirildi.

atik-gidalar-mamaya-donusuyor-001.jpg

Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde kurulan mama üretim tesisinde her gün resmi kurum ve lokantalardan toplanan gıda atıkları, mama üretim tesisinde can dostları için mama oluyor.

atik-gidalar-mamaya-donusuyor-002.jpg

‘’BİRÇOK İL BELEDİYESİ BİZİ ZİYARET EDEREK PROJEMİZ HAKKINDA BİLGİ ALIYOR’’

Gerçekleştirilen uygulama hakkında bilgi veren Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı yaptığı açıklamada;

atik-gidalar-mamaya-donusuyor.jpeg

‘’Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimiz, sokak hayvanları ve yaban hayvanlarına yönelik sağladığı hizmetler açısından zaten örnek bir tesis olarak gösteriliyordu. Başlatmış olduğumuz mama üretim tesisi de ayrıca güzel bir çalışma oldu. Arkadaşlarımız her gün belirli bir program dahilinde resmi kurumlar ve lokantalardan topladığı atık gıdaları buraya getirerek, gerekli işlemlerden geçiriyor. Hijyen şartları ve diğer durumları göz önünde bulundurarak ürettiğimiz mamaları hem kendi tesisimizde hem de diğer noktalarda can dostlarımıza veriyoruz. Son aşamada pelet olarak elde ettiğimiz mamaları paketleyerek can dostlarımız için hazırlamış oluyoruz.’’ İfadelerini kullandı.atik-gidalar-mamaya-donusuyor-001.jpeg

Veteriner İşleri Müdürü Avcı, uygulamaya koydukları projeyle hem gıdaların geri dönüşümünü sağladıklarını hem de belediye bütçesine katkı sağladıklarını belirterek, ‘’Uygulamamızı geliştirerek, sürdürmeyi planlıyoruz. Projenin bizlere birçok açıdan katkısı oluyor. Bu türde çalışmalar ortaya koymak isteyen belediyelere de gerekli desteği veriyoruz’’ ifadelerini de ekledi.

atik-gidalar-mamaya-donusuyor-002.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 941 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum