Atıklar çöp değil gelecektir!

Atıklar çöp değil gelecektir!

Bozüyük'te ‘İhtiyacın Olmayanı İhtiyacı Olana Verelim’ isimli sosyal medya grubu yöneticisi Kısmet Sağlam, kalpleri ısıtan bir projeye daha imza attı. Çalıştığı fabrikada ki atış kumaşları değerlendirerek ihtiyacı olan binlerce çocuğun yüzünü güldürdü.

Bozüyük'te ‘İhtiyacın Olmayanı İhtiyacı Olana Verelim’ isimli sosyal medya grubu yöneticisi Kısmet Sağlam, kalpleri ısıtan bir projeye daha imza attı. Çalıştığı fabrikada ki atış kumaşları değerlendirerek ihtiyacı olan binlerce çocuğun yüzünü güldürdü.

atiklar-cop-degil-gelecektir-1.jpg

'İhtiyacın Olmayanı İhtiyacı Olana Verelim’ isimli sosyal medya grubu ve İDAŞ Teksal Yatak Fabrikası iş birliğinde gerçekleştirilen kalemlik projesi bir çok öğrenciyi mutlu etti. Öte yandan kalemlik hazırlanma anından son aşamaya kadar canla başla çalışan, emek veren hayırseverler çok anlamlı bir sosyal sorumluk projesine imza attılar.

atiklar-cop-degil-gelecektir-2.jpg

Türkiye'nin farklı bölgelerinde ki binlerece öğrenciye ulaşan kalemlikler, her kesimin yüreğine dokundu. 2 hafta süren çalışmanın ardından, yapılan binlerce adet kalemlik Van, Erzurum, Konya, Kastamonu, Hakkari, Bilecik, Rize Bozüyük ve İstanbul olmak üzere toplamda 30'a yakın köy okulu ve ilçe merkez okullarına gönderildi.

atiklar-cop-degil-gelecektir-3.jpg

Konuyla ilgili gazetemize detaylı bilgi veren ‘İhtiyacın Olmayanı İhtiyacı Olana Verelim’ isimli sosyal medya grubu yöneticisi Kısmet Sağlam; 'Atıklar çöp değil, gelecektir. Yaşanabilir bir dünya için geri dönüşüme desteğimiz tam!' ifadelerini kullandı.

atiklar-cop-degil-gelecektir-4.jpg

Kısmet Sağlam; "Çalışmakta olduğum İDAŞ Teksal Yatak Fabrikasında gerekli kısımları üretimde kullanılan kumaşların prese gönderilen parçaları hep dikkatimi çekiyordu. Ne yapabilirdim diye düşünürken binlerce öğrenciyi mutlu edecek bir düşünce geldi aklıma.

atiklar-cop-degil-gelecektir-5.jpg

Çalıştığım fabrikada tecrübe ettiğim ilk şeylerden biri etrafa faydalı bir gözle bakmaktı. Bu sayede ufak bir katkımız olsun düşüncesi ile aklıma o çöp diye ayrılan kumaşları kalemlik yaparak çocuklarımıza hediye etme fikri geldi.

atiklar-cop-degil-gelecektir-6.jpg

Bu konuyu önce ustam ile konuşup kalemlik modelini çıkardık. Sonrasında müdürümüz Murat Soylu ile görüşüp modelleri sundum. ‘Olumlu ve yararlı’ olduğunu ifade ederek patronumuz Salih Şişman ile görüşmemi sağladı. Kendisi eğitime verdiği önem ile bilinir. O sebepten bu konuya da çok olumlu ve cömert yaklaştı.

Bizi şaşırtmadı ve projeye başlamamıza onay verdi ve üretimi 2 hafta sürdü. Yapılan binlerce adet kalemlik Van, Erzurum, Konya, Kastamonu, Hakkari, Bilecik, Rize Bozüyük ve İstanbul olmak üzere toplamda 30'a yakın köy okulu ve ilçe merkez okullarına gönderildi. 10 Bine yakın öğrencimize ulaştı.

Projeyi ilk başlattığımda yani bir yıldan fazla bir süre önce dağıttığımız ilk kalemlikler bugün hala çocukların ellerinde kullanışlı eskimeyen ve aynı zamanda geri dönüşümden yapıldığı için öğretici, en önemlisi hediye olduğu için mutluluk verici bir çalışma oldu.

Bu projede emeği geçen başta kalemliklerin içine koyduğumuz kırtasiye ürünlerine sponsor olan ve bize üretim süreci dahil tam destek olan Salih Şişman'a, tedarik konusunda müdürlerimiz Savaş Şahin ve Murat Soylu'ya, üretim aşamasında bölüm ustamız Ümit Demirci'ye her okul için ayrı ayrı alınan kırtasiyeler de destek olan İHTİYACIN OLMAYANI İHTİYACI OLANA VERELİM Facebook Gurup üyelerine ve canla başla çalışan tüm Konfeksiyon bölümü mesai arkadaşlarıma ve son olarak hediye paketlerine sponsor olan esnaf arkadaşıma verdikleri büyük katkılar için çok teşekkür ederim. Atıklar çöp değil, gelecektir. Yaşanabilir bir dünya için geri dönüşüme desteğimiz tam!"

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3550 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.