ATM'lerde yeni dönem! Artık kullanılmayacak

ATM'lerde yeni dönem! Artık kullanılmayacak

Ekonomik hamleler sonrasında ekonominin düzelmesi için farklı sektörlerde yeni kararlar her gün gündeme geliyor. Bir karar da ATM'lere yönelik geldi.

Ekonomim'in yapmış olduğu habere göre, Türkiye'de artış gösteren enflasyon farklı kararlarla indirilmeye çalışılıyor. Yapılacak olan değişikliklere ilişkin Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun yapmış olduğu açıklamaya göre ATM'lerde artık 10 TL ve 20 TL yerine daha büyük paraların kullanılacağını belirtti.

ATM'LERDEN PARA ÇEKERKEN VE YATIRIRKEN DİKKAT!

5 TL'nin ATM'lerde geçmediği çoğu kişi tarafından bilinmekte. Yapılan açıklamalara göre artık ATM'lerde 5 TL, 10 TL ve 20 TL kullanılmayacak. Babuşçu'nun yapmış olduğu açıklamalara göre yüksek enflasyonun kontrol altına alınması ile ilgili çalışmaların son sürat devam ederken, ATM'lerde bu karar alındı. ATM'lerden para çekerken ve yatırırken bu konularda dikkatli olunması belirtildi. Alınan kararla birlikte ATM'lerden artık 5 TL, 10 TL ve 20 TL gibi küçük miktardaki banknotlar kullanılmayacak.

atm.jpg

BASILAN 200 TL'LER ÇOK DAHA FAZLA

Basılan paralarda 200 TL'nin çok daha fazla olması ile birlikte bir çok kişi tarafından kafa karışıklığı meydana geldi. Küçük banknotlara ihtiyacı olan kişilerin anlık ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağı merak konusu oldu. Merkez Bankası'nın basmış olduğu her 5 banknottan 4'ü 200 TL olduğu açıklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 324 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.