AVM’nin müteahhidinden flaş açıklama!

AVM’nin müteahhidinden flaş açıklama!

Bilecik’te rüşvete konu olan tartışmalı AVM’nin Bilecik Belediyesi tarafından yeniden satışa çıkarılmasının ardından AVM’nin müteahhidi Alve İnşaat Sahibi Veli Çelik’ten flaş bir açıklama geldi. 3

Bilecik’te rüşvete konu olan tartışmalı AVM’nin Bilecik Belediyesi tarafından yeniden satışa çıkarılmasının ardından AVM’nin müteahhidi Alve İnşaat Sahibi Veli Çelik’ten flaş bir açıklama geldi. 30 Mayıs Perşembe günü gerçekleşecek ihale öncesi açıklamalarda bulunan Veli Çelik, sözleşmenin tek taraflı feshinin mümkün olmadığını ifade etti.

4a951230-38a1-4ab4-b29d-7cc4f3f9b632.jpg

Muhtemel alıcının mağdur olmaması için açıklama yapma gereği duyduğunu kaydeden Veli Çelik, taşınmazın belediyeye geçtiği yönündeki beyanların asılsız olduğunu bildirdi. Veli Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Bilecik Belediyesi tarafından 30.05.2024 tarihinde ihale ile satışa çıkarılan AVMhakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi gereği duyulmuştur.

Söz konusu AVM’ye ilişkin olarak inşaasına rüşvet nedeniyle ara verilen taraflar arasındaki sözleşmenin ne belediyenin ne de firmamızın tek taraflı beyanı ile feshi mümkün değildir. Bu nedenle binanın bu aşamada satılması da hukuken sözleşmesi devam ettiği için alıcıları da bağlayacaktır. Taşınmazın belediyeye geçtiği şeklindeki beyan ve haberler asılsız olup kanunen sözleşme halen yürürlüktedir. Yargılama halen devam etmekte olup 03.07.2024 tarihinde 4.celse yapılacaktır ve bilirkişi raporu halen sunulmamıştır. Bina içinde yapılacak değişiklikler hakkında delilleri karartma suçunun oluşacağı yönünde belediyeye ihtarat tarafımızca yapılmıştır. Bina ruhsatlı konumda olmayıp aynı zamanda mevcut ruhsat süresi de dolmuş bulunmaktadır. Muhtemel alıcıların mağdur olmaması için bu açıklamayı yapma zarureti hasıl olmuştur.”

d21d65a1-1ddd-4251-87e8-4ac5458dc50a.jpg

Bu haber toplam 2199 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum