Aylar sonra güzel haber

Aylar sonra güzel haber

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı. Bun göre, Bilecik’in haftalık vaka sayısı ilk kez 18-24 Eylül haftasında görülen 334,68’in altına düşerek 331,94 oldu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı. Bun göre, Bilecik’in haftalık vaka sayısı ilk kez 18-24 Eylül haftasında görülen 334,68’in altına düşerek 331,94 oldu. Yaklaşık 2,5 ay sonra yakalanan bu seviye sevindiren bir gelişme olarak kayıtlara geçti. 

Sağlık Bakanlığı, 11-17 Aralık haftasına ait vaka sayılarını açıkladı. Bilecik’in vaka sayısı bir önceki haftaya göre düşüş göstererek 331,94 oldu. Bir önceli hafta vaka sayısı ise 366,68 idi. 

Öte yandan, en fazla vaka görülen ilk 3 il; Çanakkale, Kırklareli ve Ordu oldu. En az vaka görülen illerse Van, Hakkari ve Muş olarak açıklandı. 

Fahrettin Koca, Omicron varyantı ile ilgili yaptığı açıklamada ise diğer varyantlardan daha hızlı yayıldığını ifade etti. Omicron varyantının vaka sayılarında artışa sebep olduğunu dile getiren Bakan Koca, “Hastaneye yatışlarda ise etkisi yayılma hızı kadar yüksek olmadığı görülmektedir. Dikkatli olmalı, hatırlatma dozu aşınızı yaptırmalısınız.” ifadesini kullandı. 

BİLECİK’TE OMİCRON VAR MI?

Omicron varyantı en çok görülen il 30 vaka sayısıyla İstanbul oldu. İstanbul'da 30 vaka sayısı bulunurken; Kütahya'da 2, İzmir'de 6, Isparta'da 2, Şırnak'ta 1, Diyarbakır'da 1 vakayla takip ederken Bilecik'te Omicron varyantı saptanmadı. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2225 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum