Bakan açıkladı! Banka hesaplarınızı kontrol edin, paralar hesaplarda!

Bakan açıkladı! Banka hesaplarınızı kontrol edin, paralar hesaplarda!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı, sosyal yardım ödemeleri hakkında yeni bir açıklama yaptı. Türkiye Destek Programı ödemeri hesaplara yatmaya başladığını söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı, sosyal yardım ödemeleri hakkında yeni bir açıklama yaptı. Türkiye Destek Programı ödemeri hesaplara yatmaya başladığını söyledi.

Türkiye vatandaşları tarafından verilen sosyal yardımlar ile ilgili Bakan Özdemir Göktaş açıklamalarda bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye’de Aile Destek Programı sosyal yardım ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamayı bizzat Bakan Mahinur Özdemir Göktaş gerçekleştirdi.

ÖDEMELER HESAPLARA YATIRILMAYA BAŞLANDI

Milyonlarca vatandaşın yararlandığı Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılacak olan Şubat 2024 ödemelerine dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Özdemir Göktaş açıklama gerçekleştirdi. Bakan Göktaş yapmış olduğu açıklamada, “Türkiye Aile Destek Programı kapsamında vatandaşlarımıza ödemelerini yapmaya başladık. Büyüyen ve gelişen Türkiye’nin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Bugüne kadar Türkiye Aile Destek Programı kapsamında milyonlarca vatandaşımıza toplamda 68,3 milyar TL ödeme yaptık.” dedi.

TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNE YARDIM EDİLİYOR

Türkiye Aile Destek Programına ilişkin açıklama gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Düzenli sosyal yardım alan ailelerimizin yanı sıra herhangi bir dezavantajı olmaması nedeniyle düzenli sosyal yardım alamayan ailelerimizi de yalnızca gelir kriteri ile Türkiye Aile Destek Programı’na dahil ettik. Bakanlık olarak değişen ve gelişen hayat şartlarını göz önünde bulunduruyoruz. Bu bakış açısıyla sosyal yardım programlarımızın etkinliğini de artırıyoruz. Vatandaşımız arasında herhangi bir ayrım yapmadan eşit ve adil hizmet prensibi ile toplumun tüm kesimlerine devletin yardım elini uzatıyoruz.” dedi.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR?

Türkiye’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şubat 2024 döneminde Türkiye destek programı kapsamında 4 milyar TL destek ödemesi gerçekleştirdi. Ailelerin gelir kriterleri ve çocuk sayısı baz alınarak sosyal yardımda değişen tutarlarda ödeme gerçekleştiriliyor. Program kapsamında bir aileye toplam 1950 TL’ye kadar destek ödemesi gerçekleşebiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 212 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.