Bakan Bilgin’den asgari ücret hakkında açıklama

Bakan Bilgin’den asgari ücret hakkında açıklama

"Asgari ücreti belirleyen tek taraf ben değilim. 3600 ek gösterge çalışma grubu oluşturduk. İşçi ve işveren tarafıyla oturarak bunu çalışma grubunda dikkate alacağız.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret artışı hakkında yaptığı açıklamada, "Asgari ücreti belirleyen tek taraf ben değilim. 3600 ek gösterge çalışma grubu oluşturduk. İşçi ve işveren tarafıyla oturarak bunu çalışma grubunda dikkate alacağız.” dedi.

TBMM’de 2022 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2020 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmeleri düzenlendi.

Asgari ücretin belirlenmesine dair açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, “Asgari ücret belirleyen tek ben değilim. İşverenlerle, işçi sendikaları çalışma grubumuzla oturarak bunu dikkate alacağız. Müzakerelerin konusu olduğunun altını çizerim." dedi.

3600 ek göstergeye ilişkin olarak Bakan Bilgin, “3600 vaat olmaktan çıktı. Toplu Sözleşme metnine koyduk. Onu biz uygulamak zorundayız. Bakanlık bünyesinde çalışma grubu oluşturduk. Kapsayıcılığının ne kadar geniş, ne kadar olacağına dair çalışmalar yapıyoruz. Bakanlık çalışma yaptıktan sonra Ekonomi Bakanlığı, Devlet Personel, sendikalarla bir araya geleceğiz. Buna kaynağı devlet kamu bütçesinden koyacak.” diye konuştu.

Kaynak:bloomberg

Bu haber toplam 4143 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.