Bakanımız var, valimiz yok!

Bakanımız var, valimiz yok!

Bilecik Valisi Bilal Şentürk’ün Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne atanmasının ardından yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen halen vali atanmadı.

Bilecik Valisi Bilal Şentürk’ün Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne atanmasının ardından yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen halen vali atanmadı. Hal böyle olunca; Türk dünyasının en büyük organizasyonlarından birine ev sahipliği yapan Bilecik’te Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri valisiz kutlanıyor. Aslen Bilecikli olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise şenliklere katılmak üzere memleketine geliyor ancak kendisini karşılayacak vali olmaması ‘Bakanımız var, valimiz yok’ yorumlarına neden oluyor. 

Hatırlanacağı üzere; Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Temmuz ayı ortasında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne atandı. Aradan geçen bir ayın ardından vali ataması olmayınca ‘Valisiz vilayet’ başlıklı haberimizde yaklaşan Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlilkleri’ne dikkat çekmiş ve ilin temsili noktasında Bilecik adına eksiklik olacağına vurgu yapmıştık. 

BBP İl Başkanı Murat Önal ise haberimizin ardından yaptığı açıklamada, yetkilileri vali atanması için göreve davet ederek şenliklerin ilimiz ve ülkemiz açısından önemine değinmişti. Şenliklerin organizasyonu ve koordinasyon için bir an evvel vali atanması çağrısında bulunmuştu. 

Son olarak gazetemiz yetkilisi Mücahid Erdal’ın AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım’ı ziyaretinde konu gündeme gelmiş ve İçişleri Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğü bildirişmişti. 

Tüm bu gelişmeler doğrultusunda; 740’ncı Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri geldi çattı. Bilecik ise belkide tarihte ilk defa valisi olmadan şenliklere ev sahipliği yapıyor. 

Öte yandan, aslen Bilecikli olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise Bilecik’te gerçekleşen birçok organizasyonda olduğu gibi şenliklere de katılmak üzere memleketine geliyor. Bilecik kamuoyu ‘Bakanımız var, valimiz yok’ yorumlarında bulunuyor. 

Ayrıca, Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın da Söğüt’e gelmesi bekleniyor. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2382 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum