Bakkalcıoğlu’ndan “BOZPARK” açıklaması

Bakkalcıoğlu’ndan “BOZPARK” açıklaması

Bozüyük Belediye Başkanı ve CHP Bozüyük Belediye Başkan Adayı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, BOZPARK projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bozüyük Belediye Başkanı ve CHP Bozüyük Belediye Başkan Adayı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, BOZPARK projesi hakkında açıklamalarda bulundu. BOZPARK projesinin Tarım ve Orman Bakanlığı’nın red yazısı vermesi sebebiyle hayata geçirilemediğini belirten M. Talat Bakkalcıoğlu, yeni dönemde bu projeyi hayata geçireceklerini ifade etti.

bakkalcioglundan-bozpark-aciklamasi1.jpg

M. Talat Bakkalcıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeniden göreve gelmesi halinde BOZPARK projesini gerçekleştirmeye kararlı olduklarını anımsatarak, “Sevgili hemşehrilerim, sizlere daha önce belirttiğim gibi; Bozüyük’e akciğer olacak bir BOZPARK kuracağız demiştik. Şimdi sizlerle BOZPARK’ı neden yapamadığımızı, engellemeleri belgeleriyle paylaşmak istiyorum. Göreve gelir gelmez, 2019 yılında direk Vali Başkanlığındaki İl Tarım Koruma Kurulu’na başvurduk. Ve böylelikle onay alalım istedik. Tarım alanından çıkması onayını Tarım Kurulu’ndan oy birliği ile aldık. Ardından Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan kamu yararı kararı almamız gerekiyordu. İşte o karar için de Çevre Şehircilik Bakanlığı’na başvurduk. 27 Şubat 2020’de Çevre Şehircilik Bakanımızın olurlarıyla kamu yararını da almıştık. Artık önümüz açılmıştı, kamulaştırmaya başlayabilirdik. Hızla çalışmalara başladık. Kurumsal yazıları yazdık. Ama bizi şok eden 2020’nin Ekim ayında Tarım Bakanlığı’ndan bu alanın tarım alanı dışına çıkarılamayacağı yazısı geldi. Ama biz yılmadık. Sayın Tarım Bakanı’nın yardımcısına sunumlar yaptık. Ama geri dönüş olmadı. Tekrar 2022 yılının Mayıs ayında bir yazıyla tekrar başvuruda bulunduk. Ama ne yazık ki günümüze kadar bunun da cevabı yok.

bakkalcioglundan-bozpark-aciklamasi2.jpg

Sevgili hemşehrilerim, siz değerli hemşehrilerimin oylarıyla Allah yardımcı olur da tekrar göreve gelirsek göreve gelir gelmez kamulaştırmaya başlayacağız. Önümüzdeki dönemin dev projelerinden biri BOZPARK’ı gerçekleştirmeye kararlıyız. İnşallah Bozüyük’e kırmızı çatıların yığılmadığı bu alanda büyük bir akciğer yapacağız!” ifadelerini kullandı.

bakkalcioglundan-bozpark-aciklamasi3.jpg

Bu haber toplam 2368 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum