Bakkalcıoğlun'dan Yaman'ı Kızdıracak açıklama

Bakkalcıoğlun'dan Yaman'ı Kızdıracak açıklama

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bilecik Belediyeler Birliği'ne 'Çöp Birliği' Yakıştırması Yaptı.

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bilecik Belediyeler Birliği'ne 'Çöp Birliği' Yakıştırması Yaptı.
Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, şehirdeki küçük sanayi işletmelerine yönelik önemli bir projeyi duyurmak için düzenlenen toplantıda dikkat çeken bir ifade kullandı.
Toplantıda, bir esnafın su faturalarının yüksekliği konusunda Başkan Bakkalcıoğlu'na yönelik bir soru üzerine, ilginç bir yaklaşım sergiledi. Başkan Bakkalcıoğlu'nun, bu soru karşısında Bilecik Belediyeler Birliği'ne "çöp birliği" şeklinde bir yakıştırmada bulunması, katılımcılar arasında şaşkınlık yarattı.
Mustafa Yaman'a mı atıfta bulundu?
Bu sözler, Bilecik Belediyeler Birliği'nin mevcut yöneticisi olan ve aynı zamanda Bilecik AK Parti Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Yaman'a atıfta bulunulduğu şeklinde yorumlandı. Başkan Bakkalcıoğlu'nun bu ifadesinin, su faturalarının yüksekliğinden Bilecik Belediyeler Birliği'ni sorumlu tuttuğu şeklinde değerlendirildi.

sanayicinin-beklentisi-buyuk76-001.jpg

Özellikle seçim atmosferinde yapılan bu tür açıklamalar, siyasi çekişmelerin sıcak olduğu bir ortamda daha fazla dikkat çekti.
"Bilecik'te bir Bilecik çöp birliği var"
Başkan Bakkalcıoğlu, esnafın su faturalarının yüksekliği konusunda ki sorusuna cevaben, "Bilecik'te bir Bilecik çöp birliği var. Adına ben öyle diyorum. Aslında adı Bilecik Belediyeler Birliği ama çöp amaçlı kurulmuş. Bir tesis yapmışlar o tesiste bir firma çöpleri toplayacak, götürecek, ayrıştıracak. İşte bunların belirlediği bir çöp fiyatı var. Mesela şu anda o iş için aylık ödenen para Bozüyük Belediyesinden 4 Milyonu geçiyor. Bana diyorlar ki bu parayı abonelere yaymak zorundasın. Onun getirdiği katı atık bedeli bu. Bununla birlikte çevre temizlik vergisi var. Bu bedeller yüksek çıkıyor, hak veriyorum. Ama son zamanlarda uçan fiyatlar, birliğin belirlediği metreküp ton başına çöpün arıtma, taşıma, toplama bedeliyle çok yükseğe çıkıyor.

bakkalcioglundan-yamani-kizdiracak-aciklama.jpg
Bunu yapmazsan tahsil edemediğin parayı devlete cebinden ödeyeceksin diyorlar. Buna su faturası diyoruz ama bu aslında su faturası değil. Su bölümü üsttedir, ben bundan kurtulayım diye çeşitli bakanlıklara yazışmalar yaptım. Ama aynı faturadan tahsil etmek zorunda kaldık" şeklinde konuştu.
Bu açıklamalar, su faturalarının yüksekliğiyle ilgili tartışmaları ve Bilecik Belediyeler Birliği'nin politikalarını yeniden gündeme getirdi. Başkan Bakkalcıoğlu'nun ifadeleri, su faturalarının neden yükseldiğine dair kamuoyunda bir tartışma başlatmış durumda.
Konuyla ilgili olarak Bilecik Belediyeler Birliği veya Mustafa Yaman'dan bir açıklama gelip gelmeyeceği ise merak konusu.

Bu haber toplam 2868 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum