“Baraj sorunumuz yok!”

“Baraj sorunumuz yok!”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bilecik’e geldi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bilecik’e geldi. Partisinin il başkanlığı binasında basın mensupları ile bir araya gelen Erkan İlyas Helvacı önemli açıklamalarda bulundu. Parti çalışmaları hakkında bilgiler veren Helvacı, baraj sorunlarının kalmadığını belirterek, “Milli Görüş, milletin kendisidir ve milletimizin Yeniden Refah Partisi’ne ihtiyacı vardır.” dedi.

yeniden-refah-partisi-genel-baskan-yardimcisi-erkan-ilyas-helvaci1.jpg

Erkan İlyas Helvacı, Yeniden Refah Partisi’nin hükümete hükümet etmeyi, muhalefete ise muhalefet yapmayı öğrettiğini ifade etti. Erken seçim yapılmasının milletin faydasına olacağın dile getiren Helvacı, 3’üncü bir ittifaktan yana olduklarını bildirdi.

Helvacı, Bilecik’teki üye çalışmalarından bahsederek, “Milletimizin Yeniden Refah Partisi’ne olan teveccühü her geçen gün artmaktadır.” ifadesini kullandı.

“ÇİN MODELİ FALAN FAYDA ETMEZ”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı, burada yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Yeniden Refah Partisi’nin baraj sorunu yoktur. Partimize muazzam bir teveccüh vardır ve milletimizin Yeniden Refah Partisi’ne ihtiyacı vardır. Döviz fiyatları almış başını gitmiş. Ekonomik krizin sebebi son zamlarla birlikte borç, faiz, çimento ve asfalt ekonomisin sonucudur. Üretim ve istihdama yönelik hiçbir adım atılmadı. 2022 yılında Türkiye'nin 193 milyar dolar ödemesi gerekiyor ve cari açıkla birlikte 250 milyar dolar ediyor. Bu ortamda doların ateşi düşmez dolayısıyla Çin modeli falan fayda sağlamaz. Yeniden Milli Görüş politikalarında dönülmesi gerekir.

“ERBAKAN HOCAMIZIN ZAMANINDA DIŞ GÜÇLER YOK MUYDU?”

Erbakan hocamız Cumhuriyet tarihinde havuz sistemi ile ilk kez denk bütçe yaptı. Parayı milletimizin cebine aktardı. Asgari ücrete yüzde 50 zam verdiler sonra herhalde dilleri sürçtü Cumhuriyet tarihinin en büyük zammı olduğunu söylediler. Bu zammın zaten hiçbir esprisi yok da Erbakan hocamız zamanında yüzde 100 zam verdi. Yüzde 50 zam verdiniz ama işvereni desteklemediğiniz için işçi çıkarmaları oluyor. Üreticiye ve işverene yük yüklüyorsunuz. Zamlardan sonra dış güçler diyorlar Erbakan hocamız zamanında dış güçler yok muydu?

yeniden-refah-partisi-genel-baskan-yardimcisi-erkan-ilyas-helvaci2.jpg

“MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİNİ ÇIKARDIN, ŞİMDİ İKİ YAKAN BİR ARAYA GELMİYOR”

Sen Milli Görüş gömleğini çıkardın faiz ve kapitalist gömleği giydin. Şimdi iki yakan bir araya gelmiyor, gelmez. Bu sistem değişmediği sürece olmaz. Ezen ezilen sistemi değiştirilerek adil sistemin oluşturulması lazım. Bunları yapmak için kaliteli bir eğitime ihtiyaç var. Hükümet eğitim kalitesini yükselteceğine barajı aşağıya çekiyor bu anlayışla kaliteli bir nesil oluşturulamaz. Teknoloji, bilim, ilim irfan ilerlemez. İktidar, eğitimde, ekonomide, işsizlikte sınıfta kalmıştır.

“MİLLETİMİZ AKIN AKIN PARTİMİZE GELMEKTE”

Bu ülkede Erbakan hocamız iktidar olana kadar dul ve yetimlerin maaşı yoktu. Erbakan hocamız dul ve yetimlere maaş bağlamıştır. Bugünkü sosyal devlet kömür dağıtıyor. Sosyal devlet anlayışı milleti Allah'tan başka kimseye muhtaç hale getirmemektir. İnşallah bu sıkıntıların hepsi Yeniden Refah partisi ile çözülecektir. Milletimiz bunu görmekte partimize akın akın gelmektedir. Bilecik'te üye sayısı bakımından üçüncü partiyiz inşallah birinci seviyeye çıkacağız.

“YEREL BASINI GÜÇLENDİRMEMİZ LAZIM”

Yerel basına değinmemiz lazım. Yerel basın bizim için çok önemli. Çünkü Bilecik’in sorunlarını Bilecikliler bilir, yerel basın bu sorunları duyurur. Ankara’dan Bilecik’in sorunlarını göremezsiniz. Bu sebeple yerel basının güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Gittiğimiz her yerde yerel basının yaşadığı sıkıntılar ve karşılaştıkları sorunlarla karşılaşıyoruz. Yerel basının sorunlarını da biliyor ve istişareler ediyoruz. İnşallah tüm bu sorunlar en kısa sürede çözülecek ve milletimiz refaha kavuşacaktır.  

yeniden-refah-partisi-genel-baskan-yardimcisi-erkan-ilyas-helvaci3.jpg

ERKEN SEÇİM

Normal şartlarda yeni kurulan bir parti erken seçim istemez ama sahaya inince bunun gerektiğini görüyoruz. Muhalefette sürekli erken seçim diyor ama biz onlarında bu durumu çözemeyeceğini biliyoruz. Yeni kurulan bir partiye bakıyorsunuz o da aynı faizci kafada. Erken seçim milletin hayrına görünüyor.

İTTİFAK KONUSU

Biz ne Cumhur ne Millet İttifakı diyoruz. Üçüncü bir ittifaktan yanayız. Yeniden Refah Partisi, İYİ Parti, DEVA, Gelecek, Demokrat, BBP gibi partilerle birlikte. Benzemezlerin ittifakı bir sinerji oluşturmuyor. Üçüncü ittifak oluşursa hem hükümet hem de muhalefet ayağını denk almak zorunda kalacaktır.” ifadelerini kullandı.

yeniden-refah-partisi-genel-baskan-yardimcisi-erkan-ilyas-helvaci4.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1330 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum