BASIN MASASI 2020'Yİ AÇTI

BASIN MASASI 2020'Yİ AÇTI

Bilecik’in ilk ve tek tartışma programı Basın Masası 2020 yılının ilk programında gazetecileri ağırladı.

Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu programa, İHA İl Temsilcisi Rafet Sünetçi, 11Haber internet sitesi editörü Erhan Toka, Haber228 internet sitesi editörü Ali Osman Çelikal ve gazetemiz muhabiri Ahmet Meşe katıldı.

Basın Masası’nın yeni yıldaki ilk programında Bilecik Belediye Meclisi’nde yaşananlar ve Bilecik gündemini meşgul eden hamam tartışmaları masaya yatırıldı.

BASIN MASASI'NI AŞAĞIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ

CHP’de yaşanan oylama krizini değerlendiren gazeteciler, asansör firmasıyla yapılacak protokol konusunun Ali Olcay ve Muharrem Tüfekçioğlu’ndan neden ‘Red’ oyu aldığını değerlendirdi.

Ali Osman Çelikal, bahse konu oylamayla ilgili CHP’nin grup kararı alıp almadığını gündeme getirirken, eğer karar var ise buna uymayan Ali Olcay ve Muharrem Tüfekçioğlu’nun disipline sevk edilip edilmeyeceğini sordu.  

Bunun üzerine konuşan Erhan Toka ise bağlayıcı bir grup kararı olduğuna inanmadığını belirterek, “Karar alındıysa da bu sözde kalmıştır. Karar defterine yazılıp kayda geçirilmemiştir” dedi.

Rafet Sünetçi ise kamuoyunda dolaşan bir iddiayı dile getirerek, “CHP’li bir isimin Başkan Şahin’in bahsettiği firma adına görüşmeler yaptığını ve işi bağlarsa da komisyon alacağı konuşuluyor” iddiasında bulundu.

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Ahmet Meşe ise diğer yorumculara katılmadığını kaydederek, “Bu yetki başkana verilecekse elbette birileri ile görüşecek, firmalardan biriyle anlaşacak. Başkanın bu görüşmeleri yapmasının eleştirilmesi çok doğru değil bence. Aslında belediye meclisinin durumunu ben şöyle özetliyorum iktidar iktidar etmeyi, muhalefet muhalefet etmeyi bilmiyor” ifadelerini kullandı.  

Programın devamında, kapatılan hamamla ilgili görüşler aktarılırken taraflardan gelen açıklamalar irdelendi. Bilecik’te hamam olmayışını sert bir dille eleştiren Erhan Toka, “81 ilde hamamı olmayan tek il biziz” diye konuştu.

Rafet Sünetçi ise yapılan bir hizmeti ayakta tutmaya çalışmak yerine kapatmanın doğru olmadığını söyledi.

basin-masasi-2020yi-acyi2.jpg

Kaynak:Bilecik Haber - M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 42030 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum