BASIN MASASI GÜNDEMİ YORUMLADI

BASIN MASASI GÜNDEMİ YORUMLADI

Basın Masası, geride kalan haftada Bilecik’in gündemini oluşturan konuları yorumladı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Söğüt ziyaretinde CHP’ye yönelttiği eleştiriler ve CHP kanadından yapılan açıklama, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanı Semih Şahin’in anıt önündeki törene katılmaması ile AK Parti grubunun meclis toplantısını protesto kararı masaya yatırıldı.

Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu Basın Masası’nın bu haftaki programına, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Muhammed Karadayı, Bilecik SMMMO Başkanı Ertuğrul Açıkgöz ve Sedat Bayam konuk oldu.

Haftanın öne çıkan konu başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulunan konuklar tespit ve önerilerini aktardı. Muhammed Karadayı ile Sedat Bayam arasında zaman zaman karşılıklı söz düellosu yaşanırken, Ahmet Gürses ile Muhammed Karadayı da bazı bölümlerde karşı karşıya geldi.   

basin-masasi-gundemi-yorumladi2.jpg

BAHÇELİ’NİN CHP ELEŞTİRİSİ

Programda ilk olarak Devlet Bahçeli’nin CHP’yi hedef alan eleştirileri tartışıldı.

Muhammed Karadayı, Bahçeli’nin ülkemizin bekası için yaptığı tespitlerin önemli olduğuna ve iyi irdelenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ertuğrul Açıkgöz ise Bahçeli’nin CHP’ye yönelik eleştirilerinin çok tutarlı olmadığını, CHP’yi ABD ile ilişkilendirmenin yanlış olduğunu ifade ederek, “Haddini aşan bir açıklama olmuş” dedi.

Bahçeli’nin üslubunu ayrıştırıcı olarak nitelendiren Ahmet Gürses, “Bence sayın Bahçeli Söğüt’ten birleştirici mesajlar vermeliydi. Seçimlerin geride kaldığına vurgu yapıp daha kucaklayıcı olmalıydı, ayrıştırıcı üslubunu doğru bulmuyorum” şeklinde konuştu.

Sedat Bayam’da CHP’nin ABD’ye ve ABD emperyalizmine karşı tutumunun gayet net olduğunu belirterek verdiği örneklerle yorumunu pekiştirdi.

SEMİH ŞAHİN’İN ANITTAKİ TÖRENE KATILMAMASI

Programın devamında, Belediye Başkanı Semih Şahin’in seçimler öncesi eleştirdiği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtı’ndaki törene katılmayışının nedeni konuşuldu.

Sedat Bayam, neden katılmadığına dair bir bilgi olmadığı için yapılacak yorumların niyet okumaktan öteye geçmeyeceğini ifade etti.

Ertuğrul Açıkgöz ise tören yerinin Bahçelievler Mahallesi’ndeki anıtın önü değil Cumhuriyet Meydanı olması gerektiğini belirtti.

Başkan Semih Şahin’in törene katılmamasının doğru olduğunu dile getiren Ahmet Gürses ise kendisinin de katılmadığını belirterek, “O anıt bir siyasi partinin seçimlerde kullandığı simgeyi temsil ediyor. Devlet protokolünü katılımıyla kutlanan bir törenin orada yapılması yanlış. Bende bu sebepten dolayı katılmadım, bende tören yerinin Cumhuriyet Meydanı’nda olması gerektiğini düşünüyorum. Olaya şöyle bakalım; CHP belediyesi altı oklu bir anıt yapsa ve bunun önünde bir tören tertip edilse AK Partililer gelir mi, gelmez” dedi.

Muhammed Karadayı ise Ahmet Gürses’in söylemlerine katılmadığını dile getirerek, “Ben o anıtın siyasi içerik taşıdığına inanmıyorum. Oradaki anıt halkımızın 15 Temmuz’u önlemek adına mermilerin önüne geçtiğini, tankların önüne yattığını anlatıyor. Belediye başkanının kasıtlı olarak gelmediğini düşünüyorum, bende ideolojik düşüncelerine yenik düştü” diye konuştu.

AK PARTİ GRUBUNUN MECLİSİ PROTESTOSU

Programın son bölümünde ise AK Partili belediye meclis üyelerinin olağanüstü meclis toplantısını protesto kararı değerlendirildi.

Muhammed Karadayı, Başkan Semih Şahin’in kendilerine karşı itici ve ötekileştirici tavrını protesto etmek için böyle bir karar aldıklarını söyledi. Ayrıca mazeret dilekçesi vermediklerine dikkat çekerek, “Başkan bizim mazeretli sayıldığımızı söyledi ama biz bunu kabul etmiyoruz, dilekçe vermedik” şeklinde konuştu.

AK Parti grubunun protesto kararının aslında milleti protesto anlamı taşıdığını ifade eden Ahmet Gürses, “Kendi takdirleridir” diyerek doğru bulmadığını kaydetti.

Ertuğrul Açıkgöz ise Başkan Semih Şahin’in AK Parti grubuna söz hakkı vermeyişinin de AK Parti grubunun protestosunun da yanlış olduğunu kaydetti.

Son olarak konuşan Sedat Bayam’da protesto kararının yanlış olduğunu söyleyerek, “Selim beyin belediye başkanlığı zamanında da bu tür şeyler oluyordu ama CHP grubu protesto etmedi. Belediye meclis üyelerine halk tarafından bir görev veriliyor ve bu görevi yerine getirmekle sorumlular. Bende AK Parti grubunun bu kararı yanlış” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 31706 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum