BASIN MASASI SEZONU AÇTI

BASIN MASASI SEZONU AÇTI

Bilecik'in ilk ve tek açık oturum programı Basın Masası uzun bir aranın ardından yeniden takipçileri ile buluştu. 

Mücahid Erdal'ın hazırlayıp sunduğu programın bu sezonki ilk konukları Belediye Başkanı Semih Şahin, MHP Belediye Meclis Üyesi Akın Atakan ve Yorumcu Sedat Bayam oldu. Mücahid Erdal tarafından programa davet edilen eski belediye başkanı ve Cumhur İttifakı'nın 31 Mart seçimlerindeki adayı Nihat Can son dakika belirlenen İstanbul programı dolayısıyla Basın Masası'na katılamadı. 

Mücahid Erdal, Belediye Başkanı Semih Şahin’in Basın Masası’na katılmasıyla ilgili süreci ise şöyle anlattı:

“Nihat Can’ı, Akın Atakan’ı, Sedat Bayam’ı, ülkemizde ve ilimizde İYİ Parti’nin de bir aktör olması sebebiyle Ahmet Gürses’i Basın Masası’na davet ettim. Tüm davetlilerden olumlu dönüş aldıktan sonra Ahmet Gürses beni telefonla aradı. Programa katılacağıyla ilgili Belediye Başkanı Semih Şahin’e bilgi verdiğini, Semih Şahin’in ise ‘Kabul ederlerse programa ben katılayım, neticede Nihat bey de Akın bey de adaylardı’ dediğini aktardı. Bende tabi ki şehrimizin belediye başkanıyla Basın Masası programına başlamak bizi memnun eder dedim” ifadelerini kullandı. 

Erdal, Belediye Başkanı Semih Şahin’in Basın Masası programına katılacağını diğer konuklara bildirdiğini ancak; Nihat Can’ın İstanbul’daki bir programa katılmak zorunda kaldığını ve bir sonraki programa katılacağını aktardı.

Bilecik kamuoyunun konuştuğu birçok konunun tartışıldığı programda 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonraki süreçte ilimizde öne çıkan başlıklar masaya yatırıldı. Semih Şahin'in görevi devralmasının ardından çok tartışılan minaytür krizi, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi'ndeki biyografilerin kaldırılması, belediye meclis toplantıları, Başkan Şahin'in 300 dosya çıkışı, Milletvekili Selim Yağcı'nın Semih Şahin'e yönelik eleştirileri gibi birçok mesele görüşüldü. 

Belediye Başkanı Semih Şahin, kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle cevaplar verirken Akın Atakan ve Sedat Bayam ise yorum ve tespitleri ile programa renk kattı.

Bu haber toplam 33214 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum