Başkan Şahin basınla buluştu

Başkan Şahin basınla buluştu

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, ilimizde görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, ilimizde görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Her ayın ilk Salı günü basın mensupları ile kahvaltı programında buluşan Başkan Şahin, gazetecilerle Limon Kafe’de kahvaltı yaptı. Gazetemiz sahibi Mücahid Erdal’ın bizzat aranarak davet edildiği programda Bilecik’in sosyo-ekonomik yapısından ticari ve kültürel yaşantısına kadar birçok başlıkta karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

semih-sahin1.jpg

BELEDİYE MECLİSİ

Gazetemiz Sahibi Mücahid Erdal, belediye meclisi toplantısında yaşanan gergin anları anımsatarak toplantıların genel durumu hakkında Başkan Şahin’in düşüncelerini sordu. Başkan Şahin ise AK Partili Çetin Kaya ve Muhammed Karadayı ile zaman zaman anlaşmazlık yaşadıklarını belirterek, “Aslında kızmamam lazım ama kızdırıyorlar ne yapayım” ifadesini kullandı.

Bunun üzerine Mücahid Erdal ise geçtiğimiz dönemlerde meclis üyeliği yapan CHP’li Raşit Sünetçi ve Seyfi Özgen’in çok daha uzun dakikalarla çok daha sert eleştirilerde bulunduklarını anımsattı.

Sohbetin devamında, Bilecik Belediyeler Birliği ile yaşanan çöp toplama polemiğinde gelinen son duruma değinen Mücahid Erdal, “İhale yapılmadığını iddia etmiştiniz, ihale edildi mi?” diye sordu. Başkan Şahin ise halen ihale yapılmadığını ancak kendisine taahhüt verilmesi üzerine çöp toplama işinin şu anda sorunsuz şekilde devam ettiğini bildirdi.

TRAFİK SORUNU

Mücahid Erdal ile soru cevap şeklinde ilerleyen sohbet trafik sorunuyla devam etti. Başkan Semih Şahin, trafik sorununun çözümüne yönelik şehir içinden geçen yolun karayolları tarafından belediyeye devredilmediğini yineleyerek, “Seven Çarşısı yerine yapılan projenin altında yer alan otoparkı açmak istiyoruz. Müteahhit ile görüşme halindeyiz ve sorunları çözmeye çalışıyoruz.

Emniyetin önündeki beton bariyerlerle ilgili olarak vali bey ile görüştüm. Kendisine bu bariyerlerin Bileciklilere bir hakaret olduğunu ve Bilecik’in güvenli bir il olduğunu söyledim. Vali bey anlayışla karşıladı ve bariyerlerin kaldırılması için gerekeni yapacağını ifade etti.

Ayrıca, Dereşemsettin tarafından İstasyon’a bağlanması planlanan yolun biran evvel projelendirilmesi lazım. Yenişehir-Bilecik yolunu yıllardır yapamayan bir iktidar burayı da yapamaz. Neyseki gitmelerine 1,5-2 yıl gibi bir zaman kaldı, bizim iktidarımızda yaparız artık.” diye konuştu.

2022 YILI BÜTÇESİ

Belediyenin 2022 yılı bütçesinin Aralık ayında şekilleneceğini ve bütçede ne kadarlık bir artış öngördüklerini soran Mücahid Erdal, 2021 yılı bütçesinin gerçekleşme oranını gündeme getirdi. Başkan Şahin, 2022 yılı için 200 milyon TL’lik bir bütçe hazırladıklarını belirterek, “2021 yılındaki 135 milyon TL’lik bütçeyi gerçekleştirmeyi başardık. 2022 yılı bütçesini de gerçekleştiririz” dedi.

ALT YAPI YATIRIMI

Son olarak Mv. Selim Yağcı’nın alt yapı yatırımına sağlanan 30 milyon TL’lik destekle ilgili açıklamalarından bahseden Semih Şahin, “30 milyon TL’yi onlar çıkarttırmış gibi konuşuyorlar. Bu para İller Bankası’ndan geliyor, İller Bankası olmasaydı Vakıflardan kullanırdım. Kim kime 30 milyon lira veriyor. Öyle bir şey yok. Yurt dışından da kredi talebinde bulunmuştum ama kabul görmedi” diye konuştu.

Başkan Şahin’in basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği kahvaltı programının son bölümünde Bilecik’in sosyo-ekonomik yapısından ticari ve kültürel yaşantısına kadar birçok başlıkta karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Semih Şahin, basın mensupları ile gerçekleştirilen bu tür toplantıların şehir adına oldukça verimli olduğunu ifade ederek kendisinden bir isteklerinin olup olmadığını sordu.

Son olarak gazetelerin eski tirajları yakalayamadığı üzerine gelişen sohbette bir anısını anlatan Mücahid Erdal, “2005 yılında Basın İlan Kurumu tarafından bir tecrübe paylaşım semineri düzenlenmişti. O seminerde büyük balığın küçük balığı yediği dönemin sonuna gelindiği ve artık hızlı balığın büyük balığı yiyeceği dillendirilmişti. Bugün içinde bulunduğumuz dijitalleşmeye ilişkin bizde 2006 yılında haber sitemizi kurduk. İlk etapta haberleri önce gazetede yayınlıyor sonra haber sitesinden paylaşıyorduk ama artık böyle değil. Haber anında haber sitesinden veriliyor daha sonra gazetede yer alıyor. Elbette böyle olacak ama haber sitesi suya yazı yazmak gibi bir şey, yazılı basın ise bir arşiv, tarihe not düştüğünüz bir argüman” dedi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1737 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.