Başkan V. Subaşı’ndan eleştirilere cevap!

Başkan V. Subaşı’ndan eleştirilere cevap!

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı eleştirilere cevap verdi.

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Belediyesi’nce Şeyh Edebali Türbesi’ne giden yol çalışması başta olmak üzere bazı cadde ve sokaklarda devam eden çalışmaların yavaş gittiğine dair eleştirilere cevap verdi.

Gazetemiz Kurucu Sahibi Şadi Erdal’ın ‘Cadde ve Sokaklar bakıma muhtaç’ başlıklı köşe yazısının ardından gazetemizi telefon ile arayan Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, çalışmalara ilişkin detayları aktardı.  

baskan-v-subasindan-elestirilere-cevap.jpg

“İZİN VE KARARLAR ÇIKAR ÇIKMAZ SAHADA ÇALIŞMAYA BAŞLADIK”

Şeyh Edebali Türbesi’ne giden bölgede gerçekleşen çalışmanın sadece bir yol yapımı olmadığını ifade eden Başkan V. Subaşı, “İzin ve kararlar çıkar çıkmaz sahada çalışmaya başladık.” dedi.

Söz konusu çalışmanın olduğu bölgenin statüsüne değinen Başkan V. Subaşı, meydana gelen iki büyük yağışın yolda büyük hasara yol açtığını belirterek, ‘’Belediyemiz ilgili birimleri, kayma ve çökmelerin oluştuğu yola ilişkin kapsamlı bir çalışma yapmak istedi. Ancak bunun için Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden gerekli izin ve kararların çıkması gerekiyor. Daha sonra ilgili birim yöneticilerimiz belirtilen kurullardaki komisyonlara katılarak gerekli izin ve kararların alınması için girişimlerde bulundular. Sonrasında çıkan izin ve kararlar, enerji ve iletişim altyapısı alanında faaliyet gösteren firmalarının yetkilileriyle görüşüldü. Bütün bu işlemler maalesef zaman alıyor. İzin ve kararlar çıkar çıkmaz bizler sahada çalışmaya başladık.” İfadelerini kullandı.

baskan-v-subasindan-elestirilere-cevap3.jpg

‘’HIZLI İNTERNET HATTI İLE ENERJİ NAKİL HATLARININ YER ALTINA ALINMASINI BEKLEDİK’’

Çalışma kapsamında internet bağlantıları ile enerji hatlarının yer altına alınması için beklediklerini ifade eden Başkan V.  Subaşı, ‘’ İlgili kurullardan aldığımız izinler sonrasında yolda düzenleme yapılmışken vatandaşlarımız için en güzeli neyse onu yapalım dedik. Enerji nakil hatlarının yer altına alınması gerekiyordu. Ayrıca bu bölgede hızlı internet ağı yoktu, çalışmayı yapmışken bu ihtiyacı da gidermek istedik. Bunlar için söz konusu firmalarla iletişime geçtik. Sözünü ettiğimiz yer altına alma çalışmaları, ilgili firmaların bu yılki yatırım programında olmamasına rağmen bunun bu yıl yapılması için ısrarlarımız oldu. Nihayetinde bu kurumlarla koordinasyon içinde çalışarak, yer altına alınması çalışmasını tamamladık. Sonrasında ise bizler hemen zaman kaybetmeyerek, yol çalışmasına başlamış olduk.” diye konuştu.

baskan-v-subasindan-elestirilere-cevap21.jpg

“DİNLENME VE DURAK BÖLGELERİ OLUŞTURUYORUZ’’

Çalışmalarda birden çok başlıkta faaliyetin olduğunu hatırlatan Başkan V. Subaşı, ‘’Daha önceki incelememde de ifade ettiğim gibi burada aslında sadece yolun taş döşeme çalışması yapılmıyor. Burada dört veya beş başlıkta farklı çalışmaları birlikte yapmış oluyoruz. Yolun altyapısı, enerji nakil hatları ile internet hattının yerin altına alınması, metruk binaların yıkılması, kaldırımların yapılması, yol kenarında cep park alanlarının oluşması, dinlenme noktalarının yapılması gibi birçok projeyi barındırıyor.’’ dedi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1975 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum