Başkanın 'Mafya' çıkışı Basın Masası'nın gündeminde

Başkanın 'Mafya' çıkışı Basın Masası'nın gündeminde

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in BEBKA’ya yönelik ağır eleştirileri ve BEBKA kanadından gelen cevaplar Basın Masası’nın gündemine geldi.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in BEBKA’ya yönelik ağır eleştirileri ve BEBKA kanadından gelen cevaplar Basın Masası’nın gündemine geldi. 

Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu programa, İK11 Platformu Başkanı Halil Altınay, MHP Belediye Meclis Üyesi Akın Atakan ile siyaset ve iş dünyasının tanıdık ismi Ramazan Kurtulmuş konuk oldu. Programda, Başkan Şahin’in BEBKA’yı hedef alan sözleri değerlendirilirken, BEBKA’nın Bilecik’e bakış açısı masaya yatırıldı. 

MHP Belediye Meclis Üyesi Akın Atakan, ‘Devlette küslük olmaz’ diyerek Başkan Şahin’in BEBKA ile bağları koparmaması gerektiğini ifade etti. BEBKA’ya belediye bütçesinden ödeme yapıldığını ve bu paraların karşılığını almak için çaba sarfetmek gerektiğini dile getiren Akın Atakan, “Bilecik’in kaynakları sınırlı, nerden gelirse gelsin 1 kuruşun önemi var. BEBKA’ya aylık para ödeniyor. Hakkımızı almamız lazım. Devlet işlerinde, kamu hizmetinde küslük olmaz. Protesto edip gitmemek Bilecik’e kaybettiriyor. Ben projelerin sırf Bilecik Belediyesi’nden geldi diye reddedildiğini zannetmiyorum. Bilecik’in şu anda BEBKA’da bir başka avantajı daha var. Yönetim kurulunda biz 4 kişi ile temsil ediliyoruz, bunu değerlendirmemiz lazım” ifadelerini kullandı. 

‘CHP’li belediye diye verilmiyorsa karşısında dururum’

Akın Atakan’ın ardından değerlendirmelerde bulunan Ramazan Kurtulmuş ise Başkan Şahin’in iddia ettiği gibi Bilecik’e haksızlık yapılıyorsa bunun karşısında durmak gerektiğini belirtti. Başkan Şahin’in ise durumu çatışma ortamına taşımaması gerektiğini kaydeden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Eğer BEBKA başkanın dediği gibi Bilecik’e girecek yatırımlara müdahale ediyorsa bunu kabul etmek mümkün değil. BEBKA işi siyasallaştırıyorsa doğru değil. Çünkü gelecek destek Bilecik’e gelecek, ayrımcılık yapılıyorsa Bilecik’in tümden buna karşı çıkması lazım. Eğer CHP’li belediye diye verilmiyorsa karşısında dururum” dedi. 

‘Başkan çatışma ortamı oluşturmamalı’

Kurtulmuş, Belediye Başkanı Semih Şahin’in ise çatışma ortamı oluşturmaktan kaçınması ve sorumlu hareket etmesi gerektiğine dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Belediye başkanımızın da çatışmayı ileri götürüp toplantılara katılmıyorum dememsi lazım, bunun Bilecik’e hiçbir katkısı olmaz. Herkes sorumluluğunu yerine getirmeli. BEBKA’nın Bilecik’e bir haksızlığı varsa bunu kamuoyunun önüne koymak lazım” diye konuştu. 

‘Kentin çıkarları için feryat ediyor’

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Halil Altınay, Başkan Şahin’in BEBKA’ya yönelik ağır eleştirilerini, “Bence kentin çıkarları için feryat ediyor” şeklinde yorumladı. Başkan Şahin’in bu tepkisine şehir olarak destek vermek gerektiğini aktaran Altınay, “Semih hocanın çabasını takdirle karşılıyorum ama usül esastan önce gelir” dedi. 

Halil Altınay, Bilecik’in menfaatleri için birlik ve beraberlik çağrısında bulunduğu konuşmasının devamında, şu ifadelere yer verdi:

"Belediye başkanı temsil ettiği kentin çıkarları için bence feryat ediyor. 14 projeye destek çıkmış biz 1 tane destek almışız. Bunun kavgasına şehir olarak bizim katılmamız lazım. Bilecik menfaatleri konusunda birleşip destek verelim. Akın bey belediye başkanı adayıydı, ittifak olunca geri çekildi. Akın bey seçilseydi bence kendisi de Bilecik’in haklarını korumak için feryatta bulunurdu. Ramazan bey de olsa aynı kavgayı yapardı. Ben Semih hocanın şehir için birçok çabasına şahit oldum takdirle karşılıyorum ama usül esastan önce gelir. 

‘Siyaseten bazı projelerin kabul edilmediğini düşünüyorum’

Ben BEBKA ile birçok çalışma içerisinde bulundum. Aslında siyaset ile sanayi arasındaki boşluğu doldurmak adına çok önemli. Ben kalkınma ajanslarının siyasi ayrımlarla gündeme gelmesinin yıpratıcı olacağını düşünüyorum. BEBKA, biz prosedürü uyguluyoruz ama belediye gerekeni yapamadı diyor. Semih beyin Şişli’den getirdiği çok profesyonel isimler var, çalışıyorlar. Siyaseten bazı projelerin kabul edilmediğini düşünüyorum. Bilecik’i temsil eden diğer üyeler Bilecik’in haklarını korumak için çaba sarfetmeli. CHP’li belediye olabilir, biz Bilecik için her türlü gayretin içerisinde oluruz” şeklinde konuştu. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 36544 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum