Başkanvekili Cuma günü seçilecek

Başkanvekili Cuma günü seçilecek

Bilecik Belediye Başkanvekili Muharrem Tüfekçioğlu’nun aldığı bir cezadan ötürü görevden düşürülmesinin ardından yeniden seçim yapılacak.

Bilecik Belediye Başkanvekili Muharrem Tüfekçioğlu’nun aldığı bir cezadan ötürü görevden düşürülmesinin ardından yeniden seçim yapılacak. Tüfekçioğlu’nun yerine seçilecek yeni başkanvekilini belirlemek üzere belediye meclisi Cuma günü saat 10.00’da olağanüstü toplanacak.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek seçime Meclis 1’inci başkanvekili M. Sadık Kaya başkanlık edecek. Meclisin seçim gündemi ile açılmasının ardından gizli oylama ile başkanvekili seçimi gerçekleştirilecek. Seçimde ilk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye başkanvekili seçilmiş olacak. Oyların eşitliği durumunda ise kur'a çekilecek.

Bilecik Belediye Meclisi’nde CHP’nin 12, AK Parti’nin 6, MHP’nin 4 ve İYİ Parti’nin ise 3 üyesi bulunuyor.

Öte yandan, başkanvekili seçiminden sonraki süreçte Başkan Şahin görevine geri döner ise başkanvekilinin görevi sona erecek. Başkan Şahin görevinden alınır veya seçim dönemini aşacak şekilde ceza alırsa yeni bir belediye başkanı seçilecek.

bilecik-belediyesi-baskanvekili-belli-olacak1.jpg

Bu haber toplam 3061 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum